MirAcLe WoRdS

31 July 2010

salah siapa?

aku rasa bosan sgt.. so, aku wat ni ntok second post arini~
aku un xtau nk wat ape sepanjang cuti nih!(cheh! pnjg la sgt cuti uh.. padehal 2 ari jek)

******mukadimah******

aku lepak2 depan lappy nih... tercari cari bende yang aku sndri xtau nk cari apa (apekah ini?)
ah.. titibe terbaca lirik2 lagu zaman skang nieh nieh... bercintan-cintun.. heboh sekampung...
bile TER(mcm2 'ter' lah).. diam jek... jgnkn muke.. byg pon da x nmpk da...

mase cintun..
Akulah lelaki yang bisa mencintamu
Hingga nanti aku akan mati
Akulah lelaki yang bisa menjagamu
Hingga nanti akhir nafasku ini

Tak akan ada lagi
Lelaki yang bisa
Mencintamu seperti ku

-masih wujudkah lelaki seperti ini?-

kalo ade..
kenapa masih ade lelaki yg menjahanamkan wanita?
dan
kenapa masih ada wanita yg menjahanamkan dirinya utk lelaki?
(a lil bit emo here~ :P)
salah siapa?
lelaki itu?
wanita itu?
ibubapa mereka?
kurang didikan agama?
rakan?
nafsu?

aku biarkan soalan ini tanpa jawapan...(macam selalu)

lepastu.. aku bace lak lirik nie...

lepas cintun...
Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Di tinggalkan cinta masa lalu
Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu

Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
-jangan mudah terpedaya ngan janji maness, ya!-
janji meneesss mmg selalu ditabur time kite nk something or someone...
alaa cm Stamford Raffles ngan Francis Light tanam tebu di bibir lah~


Jauh kau pergi meninggalkan diriku
Di sini aku merindukan dirimu
Kini ku coba mencari penggantimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu
Oh kekasih

-belajar dari kesilapan lalu-

Tp, rasanya x perlulah dcari pengganti..
sebab kn ALLAH da tetapkan segala2nya..
just doakn yg terbaik untuk dye dan untuk kite je...

bukankah perempuan dicipta dr tulang rusuk untuk mendampingi suami?
bukan dari tulang kepala untuk merendahkan suami
dan bukan dari tulang kaki untuk dipijak suami..

buaknkah perempuan dicipta untuk melengkankan lelaki?
bukankah lelaki dicipta untuk mendampingi wanita?
bukankah lelaki dan wanita saling melengkapi?

masih ada satu soalan yg bermain difikiran...

aku ulang kembali soalan td...

bukankah lelaki dan wanita saling melengkapi?


abistu.. cmner lak lelaki yg kawen 4?
bnyk sgt ke kekurangan die?

-sekali lagi, soalan tanpa jawapan-

akhiran kalam,

Lelaki yang baik adalah untuk wanita yang baik, begitulah sebaliknya~
Jd, ubahlah dirimu ke arah kebaikan demi masa depan cemerlang...
semoga anda mampu membimbing pasangan ke arah yg benar
kembalilah ke pangkal jalan sebelum terlambat!

MirAcLes dO HaPpEn!

2 MirAcLes WilL HaPpeN !:

Fakhrur Razi berkata said...

btol mke sense gak nih x.x"
kalau dlu lautan api sanggup berenang
skang nih hampeh larh
nk sama2 masuk lautan api neraka @@"

Long Jack said...

haha... nice one!

Post a Comment