MirAcLe WoRdS

30 January 2011

Indahnya perpisahan... sobs~

dush! dush! dush!
haiyarkkkk!!!
*cett! bajet cam filem Jackie Chan je kan?

yang paling penting,,, ASSALAMUALAIKUM~
ade orang tak?? lama tak dengar khabar?

ok.ok. nak dijadikan cerita,, harini, genap seminggu aku dok umah,
penanam anggur yang berjaya a.k.a penganggur,,, phm?

let's check it out ape yg terjadi minggu lepas...


zreeett~
(flashback)


ari slase,,, whole day x masok klas,, well,, skola tu,, abah aku yang punyaaa!!!
cett! penipuan,
actnyer, ari slase tu,, bnyk bende yang aku buat,
g pejabat
-amek sijil berhenti sekolah,
-amek disket Sistem Maklumat Murid
-salam2 ngan cikgu, maklum la, 3 taon dok citu... mmg banyak dose punyer~

g bilik guru
-salam2 lagi,,, (bnyk dose weyhhh)
-mintak PLBS arab
-mintak kerja kursus sejarah (sebenanyer,, x leh amek sbb kne tggu bulan 6...haha)
-mintak khidmat nasehat dari guru2

g bilik sukan
-amek borang 10% koku tuh
-salam2 lagi...

g bilik kaunseling
-tolong cikgu angkat barang
-masih bersalam2

whole school
-menikmati saat2 akhir ku di skola itu
-jumpa kwn2... salam2 n mintak maaf sambil mmberikan kata2 semangat buat mereka.


kol 3,,,
-g jumpe kwn2...
dak2 PRS nga sebuk mencantikkan area bilik kaunseling tuh.
pastu dorg salam2,,, n ade yang nanges2..
yang aku ni pulak, muke bahagia cam nak menikah jep.. opppsss!
i mean,,, err.. muke bahagia cam dapat stret A jer..

"eyh pika! ko xde prasaan ea"

"asl ko x nanges eak?"

"ko x sedih ke?"

tu le antara ayat2 yang aku ingat. yang pasti, time tu,, aku sempat lagik gurau2 ngan dorg,, gelak2 segala!
haa.. aku inggat!
time tu,, aku pike macam aku akn ke camping, aku rase cm aku akn xde kat skola dlm sminggu,, n then i will back to school, n jumpe dorg balek.,,,

tapi.. aku silap. i will never turn back!
camping kunun! weyhhhh!! sdar diri sket ea? ko tu nak pindah!
P.I.N.D.A.H!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
paham!?

-----------------------------------------abaikan-----------------------------------------------

sblom aku blah tu,, ade la gak dorg wat.... OPoCOT!!
err.. maksud aku,, kejutan...

malam tu,, aku makan tepung ubi kayu weyh...
bukan stakat tu jekk... siap dapat makan bedak johnsons lagik!
punyer la baek member akuuh..
tidak ku sangka~

malam itu,, aku diajak ke koperasi... n as usual,,, aku bli ari ape kawan2?

ye,, air soya! BIJAk, BIJak

dak ziqah blanje aku ice cream,, spt yg dijanjikan~

pastu, dorg ajak aku lepak dewan blok F plak.. aku pon follow jew la,,
xkn nk hampakan dorg lak an?
tukn mlm last aku kat ctu,,
xkn nak hampakan dorg plak kn?

dekat2 kol 11,, baru le aku gheti nak menapak nek dorg yang berada di puncak itu~
da r penat,,, balek2 dorm jek,, aku nmpk ade serbuk putih ats katill,,,
cett!
sape punye keje daa??

pastu,, aku tgk adek2 dorm aku nih,, muke suci la plak,,
aku pusing blkg,, ade pengawas panggil aku..
alamak! aku dah le bwk barag haram,, sure2 muke aku pucat weyh time nih,,,

aku un kluar r.. n...

TADAAAAA~~~~~~~~


here i am,,, putih kn3?
kami digelar... PIKA ROTI... sebab??
dak kemah r,,, + PIKA ROS + PQA ZATY=................
ktorg ni,, budak pinggiran jep,, budak yg nk blah dr skola,,,




ni plak.. AJK yang menjayakn malam indah itu,,,



ni pic warga FAIRUZ 8... dorm HEBADD!!

------------------------------------------------------------------------------------------------

prasan tak tajuk post ni agak pelik?
ok.ok. skarang ni baru aku nak huraikan ape yang tersirat disebalik kata2 itu,,



perhatikan pic ni btol2... ok?

ha,, ni lah yang aku dapat tyme nk blah aritu,,, bnyk kn?
ye,, mmber aku memang baik!
syg sgt!

bnyk weh dorg kasik,, tgk je sndrik!

n,, hadiah nih,, aku bukak ari rabu,,
aku dok dalam bilik,, n bace letter dorg satu per satu...

nk tau x?


pergh!!! meleleh bhai~ memang cm orang mati laki jek aku aritu,,
korg jahat r! suke wat aku menangis,,
mmg meleleh2,,, jahat!

oh jahatnya kamoo!!!




ni pon lagik satu keje dorg bg kat aku,,, ni ikhlas ke x bg hadiah nih?
satu hadiah tu,, punyerla bnyk lapiasan masyarakat.. eh.eh. lapisan akhbar,,,
jenuh aku nk bkk,, seb bek aku x buang jek.. ghupe2nye,, dlm tu ade plak blaus,,, cntik r gak,,

t klau ade mse,, aku upload pic blaus tu eh...
feminin gituwww~! awww~! *terGEDIK pule,,,

------------------------------------------------------------------------------------------------

baiklah, tamat sudah kisah saya..

sekian,, wassalam...
MirAcLes dO HaPpEn!

6 MirAcLes WilL HaPpeN !:

azalina_azali said...

wah!!!
byk gile surat kabau!!!
spe munye keje????
ye!!
aza n dayah~
kwang3...

Pqa Zaty said...

korg mmg~
ikhlas ke xnih?

azalina_azali said...

npe kaw pertikai ann??
op cos ikhlas!!

dayah181 said...

amacm piqa??!!! mncabar keimanan x??!!
tahniah eah..pnt tau kita 0rg wat bnda uh..
smpai lwt pg semata-mata ntok ko yg tersyg..!!!

Pqa Zaty said...

mmg mencabar r.. saba jew laa..
nenek aku un bising weh!

dayah181 said...

saba uh separuh drpd iman..
nnk ko mrah umh bersepah eah?
rse berd0sa lak ngan nnk ko..
sowi nye nek..!!!

Post a Comment