MirAcLe WoRdS

01 January 2011

yuhuuuu~

as SALAM!!!
ni post pertama untuk 2011!!!!!

haaa,,, sebelum apa2,,, nk wish

HAPPY NEW YEARRRR!!!!!
*ayat standard la.. tiap2 tahun wish meyh!*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sempena tahun baru,,, of course la ade azam baru kan3?
jadi,, ape azam kau orang?

azam standard...
1.nak belajar besungguh-sungguh
2.tak nak hampakan mak ayah
3.nak jadi baik
4.nak banyakkan amalan

bla3......

haaa,, ni nak cerita pasal azam aku pulee...
alah,,, tak payah fikir jauh2 la...
azam aku memang da tulis kat atas tuh...

1. nak belajar bersungguh-sungguh
-nak2 lagi,,, subjek add-math,, bio,, fizik,, chemist,,, BAT,,*kalau aku stay la*
QS,,, syariah... maklumla,,, budak SMKA,,, ni kan subjek wajib... amek je laa

2. nak banggakan mak ayah...
-huh! tebus kesilapan PMR,,,, FIGHT!!!! *burning!*

3. nak jadi baik
-haaa,,, yg nih! da masuk 4 tahun daa... tapi,, masih x jadi baik jugeee
aku nak=
>solat yang sempurna *khusyuk!
>puasa sunat *isnin khamis
>solat sunat *hajat, taubat, tahajjud, sebelum/selepas solat ++
>concentrate dalam kelas *full attention!

lain2=
>aku dah minat nasyid pule.. Tp,, UNIC je la.. yang lain,,, coming soon
*tgk!! background muzik da tkr!!

>tak nak bising2 lagi,,,
*akukan kuat membebel...

>tak nak umpat2 lagi,, tegur ye,,,!
*cubit pun buleh!

>belog ku inih! akan ku rajinkan tangan untuk selalu meng-update-kannya...
*perasan tak,,, aku dah ubah cara menaip,,, dah kurangkan short form..
satu perubahan jugak ni... kan3?

4. bahan bacaan
seperti post sebelum ini..... aku ade menceritakan tentang buku kan?
tahun ni,, aku menharapkan,, aku dapat spend more time and money on BOOK!!!
tak kesah lah buku ape pun,,, asalkan ia mendatangkan manfaat..
aku harap,, koleksi aku bertambah banyak tahun nih...
pastu,, aku nak rajinkan tangan membuka buku teks,,, nk jadi INSAN CEMERLANG le katekan..

*mak abah,,, readykan duit k,,, nk bli buku rujukan nih!

5. insan cemerlang
haaa,,, yang ni,, aku agak gerun sikit la..
aku nak cemerlang dunia dan akhirat,, jadi,, paham2 je la...
banyak yang nak kena ubah ni... aku ni,, jauh panggang dari api
tak perlu lah aku cerita kat sini,,, kang buka aib sendiri pule...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hah!?

da pikir azam korang?
MirAcLes dO HaPpEn!

7 MirAcLes WilL HaPpeN !:

azalina_azali said...

wallaweyhh!!!
hebadd beb!!!
wa tabikk sama lue~
haha..
aku doa ann azam kaw terlaksane dgn cemerlang..
aminnnnn...

Pqa Zaty said...

aminnnn~~~
insya-ALLAH suksess...

hope,, korg2 ni le yg bntu aku..

azalina_azali said...

andai kte berusaha,,pasti akn berjaye~
haha

Pqa Zaty said...

ye.. tp, aku xmmpu wat sorg2...

aku kne mntk tlg korg gak~

azalina_azali said...

kite same2 buat oke....
we must have a very very very goooood teamwork!!!
it is right???

Pqa Zaty said...

ape yang pntg????

KERJASAMAAA!!!!!!!!

azalina_azali said...

yeah!!!!

Post a Comment