MirAcLe WoRdS

04 February 2011

aku?

lom penah bace?
sile klik>>>>>>>>>>SINI!!!<<<<<<<<<<<<<< ------------------------------------------------------------------------------------------------- HAH!? 15 november....? baru aku igt,, birthday kak echa same ngan dia... padanlah sweet couple,,, xpe la,,, bukan jodoh aku... *cett! pasan ouh~ "adik, pernah couple?"

"x.. x pernah,,, ibu tak kasik la.." jawabku, benar! mak memang tak kasik kami adik beradik ber'couple'. kalau ibu dapat tau,, memang teruk kena marah. Aku ingat lagi mase abang aku kena rotan dengan ibu. teruk betul dorang gaduh. berhari2 tak tegur. last2, abang g mintak maaf. sejak drpd tu,, aku tak berani nak manjalinkan hubungan dengan sesape.. aku tak nak hubungan aku ngan ibu rosak sebab sesape un.. aku sayangkan ibu lebih dari segalanya. sebab tu aku memang manje dengan ibu.

"kalo ade orang mintak.. cmner?" soal kak echa lagi...

"err.. suro dia jumpa ibula.. itupun kalau berani..." jawabku selamba...

"kalau dia berani...?"

"tengok la persetujuan ibu.. n ape ibu nilai pasal dia..."

"ouh,, susah ye nak couple ngan anak ibu nih..." perli kak echa,, aku mencubit lengannya.
die menyeringai kesakitan. hah! padan muka! rasakan cubitan anak ibu nih!!!

"kenape kak echa tnye nih?" soalku pula...

"er... xde pape.. juz nak tawu je.. td adik tnye psl BF akk.. akk nk tau gak psl BF adek.."

aku hanya mengangguk...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hari AHAD,,, seperti yang dijanjikan, aku pergi kat taman sains dengan Izzaty, walapun berkali2 dia menolak pelawaan aku,, aku tetap paksa die supaya ikut aku jumpa dengan Syahril.
ISH! manela aku berani nak jumpa Syahril sorang2 kat taman tu.. Kalau BADAR nmpak cmner? xke kena jumpe ketua warden... lepastu,, guru disiplin.. lepastu,, GPK HEM,, lepastu,, jumpe pengetua plak... lastly,, baru la jumpe guru kaunseling... dah la cakap bende yang same...
mesti bosan ouh!

jejakan kaki pertamaku di taman itu, aku sudah nampak kelibat dia. dia sedang duduk membelakangi aku.. aduh,, terasa kekok pulak aku nak berjalan.. aku berpaling ke belakang..
aik! mane si Izzaty nih? kwang asam boi tol! hilang ke mane tah~terpaksalah aku jumpa dia seorang diri.

"err,, assalammualaikum" aku memberi salam,,, aku pasti,, suara aku itu perlahan..
dia menoleh ke belakang, aku nampak lirikan mata itu!!! aduh~ cair aku dibuatnya!
dia memandangku atas bawah,,, hampir dua saat,, barulah di menjawab salamku...
aku dipelawa duduk di hadapannya,,,

"err.. happy birthday.." aku memulakan bicara... ini pasti menjadi kali pertama dam kali terakhir aku mengucapkan kalimah ini kepada dia. lepas ni,, aku yakin yang aku takkan dapat jumpa dye lagi memandangkan aku tinggal di luar negeri sembilan.

"hem.. terima kasih.. org first yang wish abg,,," katanya disertai dengan senyuman ikhlas.
aku menelan air liur,, romantis sunggoh suara dia... di x tahu ke yang aku ni xleh dengar suara yang cmtuh?

"eh2... sorryy,, ter'romantik' plak suara nih.."
dia seolah-olah membaca mindaku...
aku merenungnya, betul ke dia ni bole minds reading?
ish! takot ahh....

"err.. nak ckp ape?" aku ingin segera beredar dari sini.. aku tak tahan dengan lirikan matanya.
aku bencikan senyumannya,, aku ingin hentikan suara romantis nya.. kerana itu semua milik kak echa!! H A K M I L I K A I S Y A H A Z M A N ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
tak baik aku putuskan hubungan dorg,,,
aku bencikan llaki ini..
akku bencikan senyumannya
aku bencikan suaranya
aku bencikan lirikannya
aku bencikan segala benda tentang dia!!!

"kenapa cakap macamtu? sebab da benci abg eh!?"
aik! aik! aik! A I K!!! dia nni memang betul2 minds reading ke? da 3 kali minds aku di'read' oleh dia!
opsss! kalo cmtuh,, maksdunye,,, maybe dia da tau yang aku.... aku.. errr..
tak nak pike ahh,, nanti dia tahu...

"ape yang nak rahsia sangat tuu?"
ish! sengihannya penuh makna. aku rasa dia dah tahu yang aku.... er.. aku..

" I HATE YOU!!!" aku terus berlari meninggalkan tempat tu,
aku tak tahan la! dia bukannya suka aku... wat pe lagi aku terhegeh2 kat dia?
kenapa aku rasa nak menangis ni? kenapa aku rasa sedih sangat?
kenapa aku rasa macam berat hati nak tinggalkan tempat tu?

"stop!"
suaranya memukul gegendang telinga akuh,, larianku terhenti..
heh! xde la laju mane aku leh lari sebab dia da terpacak depan aku..
ok.ok baru aku teringat dia kan tokoh olahragawan tahun ni.. memang la dia lari laju...
hape daa...?

"da lame benci abg?" soalnya, aku tertunduk. tak sanggup lagi nak berdepan dengan dia,
sepatutnya aku bencikan dia!! sebab lirikan mata itu la aku tak jadi marah,, malah aku jatuh hati pulak kat lirikan tuh,,

"abang benci tengok adik rapat sangat dengan lelaki tu, abang benci tengok adik slalu sangat outing dengan budak2 lelaki tu. walaupun ade izzaty, tapi,, abang tak suke." katanya, nadanya agak serius. aku menjadi gerun. Alah, biase la aku kluar dengan budak2 tuh, dah kitorg mmg member,, nak wat camner kn? ktorg outing un juz g bli komik,, jln2,, g makan,, n blah blek asrama,,, bukannyer wat bende2 x elok,,,

"memang la x wat bende2 x elok,,, tapi,, klo boleh,, kurgkn xtvt dgn kwn2 lelaki tu eh!?" suaranya seakan2 memujuk hati yang sedang marah.. aduhhh! dia ni memang mahir pasal hati aku kew?
ke,, dia stalk aku? dia admire aku?
asl die care sgt pasal akuh?
hahah,, jgn wat crite lawak la,, dye kn da ade kak echa,, kau ni perasan je lebeyh!

tapi,,,, hati aku ni x tenang....

" adakah,, ini bermaksud,, abg pernah suke kat owg....?" ayt cm bajet jekk

"TAK!" pantas sahaja dia menjawab,, aku malu! aduhh! kenapa la mulut ni rajin sgt nak ckp?
kan dah malu sendiri,, ha,, padan muke,, padan muke,,, lepasni,, pakai topeng ultraman ea g skola.. so,, xde org nk nmpk muke ko tuh!

"bukan pernah... tapi,,,abg suka adik sampai sekarang,,, sentiasa,,,"
jawapannya menggugurkan jantung ku,, bukan setakat jantung,, hati,, limpa,,, paru2... bahkan rambut aku un gugur jugak!!

"tapi,,, abgkn,,, dgn kak echa..." aku menepis aytnya,,,

"echa!!???" dahinya berkerut,, kemudian,,, aku terlihat wajahnya memerah,,,

"gelak je la,,," kataku.. kemudian aku terdengar dia tergelak...

"echa tu,,, kembar abg la,,, xpasan ke? birthday kitorg same,, nme ayh same..."katanya dengan gelak yang masih bersisa. aku tak tau ape prasaan aku skang nuh.. marah? malu?
oh,, tidak mungkin dapat dibicarakan skarang..
kak echa!!! sampai aty tipu aku!! ish3!!!

"so?"

"ape?"

"adik suke abg kn3?"

"ish! prasan tol!!" aku cube berjalan pantas meninggalkan dia. sebenarnya aku cukup malu di saat itu,, agk2 la nak meluahkan perasaan un...

"err.. answer me~"

"maaf ye,, owg xnk brani nk ckp pape,, better you concentrate on ur SPM.. tomorrow isn't it?
lgpon,, owg xnk tgk result abg teruk,,, taon depan,, owg plak nak SPM,,, pastu,, smbg blaja n keje,, baru owg nk pike psl bnde nih,, klo abg sanggup,, tggu lps msg2 da berjaya,, k?"
wah! tak sangke aku da reject mamat yang aku minat nih! HebaDD mu ni!!
kasik tabik springg satu!!
hahaha,,,

"erm,, xpe la,,, anyway,,, thanks yup,,," suaranya agk sedih namun aku nmpk senyuman terukir di bibirnya,,

" good luck spm yup...." sempat aku titipkan wasiat sebelum dia berlalu pergi,,, aku nampak dia meraup wajah.. mungkin dia malu...atau,, dia sedih?
xmungkin la,,,
tetibe jek,, aku rase sedih.. salah ke tindakan aku tadi?
xkn... xkn...? sebab,, aku menolak bende yang salah? tapi... ape bende yang salah?
dia x de plak ajk kapel kn2..?
humm.. pape je laaa...

hari terakhir persekolahan..

"amek ni...." izzaty meletakkan letter itu di atas meja,,,
letter itu aku bace,,

assalammualaikum,,

adik, hopefully you r in da pink of health.. ni maybe last letter from me to you...
abg harap,, lepasni adik pandai2 la jage diri yup, ni abang kasik tuala key ntok adik gunakan kalau hidung adik berdarah. abang nampak tiap2 tahun,, lepas merentas desa,, adik mesti terus g tooilet. hidung berdarah kan?cadik ni kire panas dalam tu..

lepas tu,, kalau nak outing tu,, jangan kluar sorg2 tau,,, bahaye.. adik igtkn ape yg terjadi,, amik iktibar yer... pastu,, klo nk ajk kwn llaki kluar,, make sure yang ade kwn prmpuan skali.. jgn kluar ber22 an yer,,,

humm.. lastly,, hope adik dpt perform dlm spm nnt,, be a good student yup!
ingat solat! ingat family! ingat parents! klo nak ingat abg tu.. terserah pade adik la,,, abg tak pakse,,"P

Seribu tahun-imran ajmain

Relaku menunggumu
Seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup
Aku kan selama ini

Biar berputar ke arah selatan
Ku tak putus harapan
Sedia setia

Relaku mengejarmu
Seribu batu jauh lagi
Tapi benarkah kakiku
Kan tahan sepanjang jalan ini

Biar membisu burung bersiulan
Terlelah gelombang lautan
Ku masih setia

Adakah engkau tahu
Ini cinta
Adakah engkau pasti
Ini untuk selama-lamanya

Relaku menunggumu
Seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup
Aku kan selama ini…

Yeah…

Biar berputar utara selatan
Ku tak putus harapan
Sedia setia

Jangan putus harapan
Sedia setia…

“Kelip-kelip disangka api,
Kalau api mana puntungnya?,
Hilang ghaib di sangka mati,
Kalau mati mana kuburnya?


from me=)
Syahril Azman

aku melipat kembali letter itu.. lalu ku selitkan kat blkg IC,,,
aku hanya mampu tersengih.. ya ALLAH,, kau permudahkanlah kehidupan kami,,
andai dia takdirku, kau satukan kami, andai dia bukan takdirku, kau berilah kami sinar petunjuk..

amin...





p/s: rekaan semata2 xde kne mngena ngan sape2... thanks for reading~

MirAcLes dO HaPpEn!

17 MirAcLes WilL HaPpeN !:

dayah181 said...

wah!!!
so sweet...x sngke abg uh de ati ngan p0mpuan uh..
best nye..!!!

armouris said...

info tentang hidung berdarah di SIHAT SELALU - Hidung Berdarah

Pqa Zaty said...

dayah: hehe,, ni impian jep..

armouris: thanks 4 da info~

dayah181 said...

kekdg, impian leh jdik kenyataan..
mne l0rh tau an3???

Pqa Zaty said...

hopefully jd lah~

~fiqah~ said...

LOL~~~
owg ta sangka ending nye mcm ni~~~
but this is the go0d story ending~~~

azalina_azali said...

swettt sgt laa~
byg kan aku ade secret admire cm uhh~
OMG!!!!
bersyukur sgt weyhhh....

Pqa Zaty said...

fiqah: dah tu,, nk ending yg cmner?

azalina: haha,, juz wait n c,, everyone will have their own love story,, t klo ko da ade love story,, ko cer kat aku... leh aku storykn.. k?

azalina_azali said...

pika..
beres je~
haha..

~fiqah~ said...

biar gempak skit..hahha

Pqa Zaty said...

azalina: baikk

fiqah: gempak yg cmner?

azalina_azali said...

yeahh!!
that's my girl~

Pqa Zaty said...

da cm cite korea la plak.. hahahah

FARAH HANI(HONEY:]) said...

wei..apssal ending cmni..
pqa kalo ko cm dia,aq tabik gila kt ko...
ko tau ngah syok2 bce last2 ending dia cm ni...
btw...best giler.....
last but not least....SELAMAT DATANG ke SMSR[SEKOLAH MENENGAH SAINS REMBAU]....

Pqa Zaty said...

ko nk ending cmner??
insyaALLAh aku jd cmtuh,, doakan aku kuat yepp!?

aku risau gak nk masok sane,, btw,, thanks~

Raji berkata said...

gle romantis =.="
kau mmg suka wat cter tpu kan
tapi ak rasa mcm btol
hahaha kalau btol2 kalah cter tamil
lol

Pqa Zaty said...

eh,, ni mmg citer tipu ah,, yang betolnyer,,,
citer2 tamil tu sumer dok berguru ngan aku~
amitabh bachan tuh,, ank murid aku,, bile da berjaye,, x gheti nk betrima kaseh ngan aku,, hari guru un tah dye igt ke x.. hampeh tol!
(sjak bile amitabh bachan blakon tamil?)

Post a Comment