MirAcLe WoRdS

06 August 2011

mountain dew ku!

-part 1
-part 2

__________________________________________________________________

"amek n buang! aku tak suro pon ko makan,, kut kut dye jampi ke,, hape ke,, wat masalah je..."
aku tersengih sendiri,, haha! betol gak cadangan Aina tuh,, Sengal pulak otak aku lepas tengok Kung Fu panda nih,,

Aku terus bergerak ke depan.. pastu,, aku nampak tong sampah n tros je masokkan popcorn tu..
Kalaulah mamat tu aku boleh masukkan sekali dalam tong sampah,, memang puas aty aku!

"kenapa cik buang pop corn tuh?"

OPoCOT! Mengong betul mamat nih? tibetibe je muncul depan aku! nasib baik aku takde sakit kardiovaskular! kalau tidak,, dengan dia dia aku kelar!
aku mengurut dada sebelum perlahanlahan mengangkat kepala.

"salah ke?" soalku slumber. Aku nampak mamat tu tersengihsengih. Kurang asam pedas!
mesti dia perasan aku terkejut tadi! Ish,, kalaulah ade ibu mengandung sebelah aku,, au terberanak dia kat tepi tong sampah,, kang pakcik guard pikir aku bersubahat dalam kes buang bayi dalam tong sampah lak! ish! buat naye je,,,!

eh!eh! jauh pulak aku meraban...

"tak,tak salah pon.. cumee pelik,, bende yang org bagi,, dibuangbuang. Bende yang tak bagi,, diambil sesuka hati!"

Pergh mak aihhh! pedas weyy ayat dye,, aku bukan sengaja minum air kau la,, takde aku hengen nak minum air tu! kau punyer pasal la niat aku nak beli air terbantut! Salah kau! PAHAM TAK!?

katakata itu melantun dalam jiwa! Kalau aku tempelak dia. Dadua dapat malu kat tengahtengah shopping complex nih,, haishhh! menyakitkan hati jela kauni, MAMAT!

"Maaf ye encik.. err.. encik ape tadi?"

"Daniel..." eh eh,, tak tau malu pulak bagi tau name..

"oh,ya! encik Daniel,, kawan saya ni bukan sengaja nak minum air encik,, tolong la jangan perasan! Macamlah saya tak tau yang encik ni sergah dia kat kaunter masa nak beli air tadi..."

Fuhhh! Aina,, aku suka ayat tu! kau back-up aku.. kaulah sahabat aku dunia akhirat!
Cheehhh! pigi daa~ time ni baru nak
mengaku kawan.. dunia akhirat pulak tuhh! Hampeh!

EH,, tapi,, tapi,, macamane Aina tau mamat tu sergah aku,, sedangkan dia baru keluar dari toilet...? dan toilet tu,, agak jauh dari kaunter nak beli air..? =.=''
mencurigakan betulla dia ni..
entahentah dia pasang spy nk usha aku kutt..
tapi,, ape kejadahnya...?
akukan housemate dye..?
dan,, dia tu,,, dah ade tunang ponn,, ape ke name tunang dye tu,, err,,
haaa! Azhar,, ye,, betulla Azhar,, mamat specky paling pemalu dalam kuliah!
tah macammane dye bule berkenan dengan Aina ni pun aku tak tau,, Aina da la friendly gila!
Kuasa ALLAH,, siapa tau kann..?

"Cik Aina,, it's not my fault, ok!? She steps on my shoes with the stiletto! sakit tau tak?"

Aku mengigit bibir! Terus aku tertunduk melihat lantai.
AINA!!! kau yang suruh aku pakai stiletto nih!
MirAcLes dO HaPpEn!

1 MirAcLes WilL HaPpeN !:

azalina said...

haha ! COMEL !
aku suke laki tuh ! yeah ! hmm,,ape name laki tuh ?? *buat buat tak tau ! hehe !

Post a Comment