MirAcLe WoRdS

01 October 2011

Cinta D.H.U.H.A

T.T,, huuuu~
sediyyy~ aku mengantuk masa qiamulail... tah pape je la solat yang aku buat. aku pon tak tau.
dah tu, aku pon pergilah DM untuk sahur dan terus ke surau untuk solat subuh berjemaah. 6.30 pagi, aku balek dorm and sambung tidur. teruk betul perangai kan? kalau la dia tau, konfem aku kena reject!

sedar sedar je da pukul 12.30,, WHAT? 12.30??

biar betul.. dasyat aku ni..

kalau dia tau, konfem aku kena reject!

kalau dia tau, konfem aku kena reject!

kalau dia tau, konfem aku kena reject!


kalau dia tau, konfem aku kena reject!


kalau dia tau, konfem aku kena reject!

kalau dia tau, konfem aku kena reject!

dah dah, aku terus bangun n pergi siapsiap untuk solat zuhur. most of the day, aku tak nampak dia. waktu berbuka baru nampak. dia pakai baju warna kuning. masa nak solat maghrib, aku cuba cari saf yang boleh sebaris dengan dia.

alahhhh! penuuh pulak... oit!! pike balik.. kau nak solat sebab nak sebaris dengan dia atau kau nak sembah ALLAH? ok.ok baiklahh... sembah ALLAH.. masuk je la manemane saf yang kosong.

hah! saf depan tu kosong.

=.=''

sebaris dengan dia? HAHA! ALLAH Maha Penyayang...

dia bagi tazkirah maghrib?
wow!

tajuk tazkirah dia, JIHAD. mulamula cakap macam berbisik. tak jelas. macam mic tu dalam mulut dia je. bila dia da dapat rentak berbicara.. hah, amek kaw! habes semua dia bebelkan..
pasal masjidil aqsa, sebab boleh berperang n... AINATUL MARDHIAH...? =.=''

AINUL MARDHIAH la sayang ooi!

nak tergelak aku dibuatnya. nasibbaik aku pandai cover. kalau tidakk, mampus orang label aku budak gila. dah la dia tengah serius bagi tazkirah. takkan aku nak gelak pulak!

kalau dia tau, konfem aku kena reject!

dan yang paling tak boleh belah,, dia cakap macam ni..

"QIAM PON MENGANTUK!"

mak aii,, makan dalam betul. dia macam tautau je aku mengantukqiam tadi. sengal! ayat dia macam melantunlantun dalam telinga aku. tak nak berhenti pulak. aishhh, tercabar betul hati aku bila dia cakap macam tu.

lepas tu, dia cakap macam ni pulak..

"saya bukan nak marah, tapi,,," mulalah dia membebel balik.

endingnye, ramairamai jerit "ALLAHUAKBAR"

bergemaa~

dah tu, aku pandang dia...

'can I be your Ainul Mardhiah?'
__________________________________________________________________

AnN kejut aku pukol 2.59 pagi,, mak aih! cik AnA, oii! jam 3 pagi adalah perkara baru bagi saya! lainlah awak tu.. da biasa kan?

4.10 baru aku bangun balek. bersihkan diri dan jumpe kekasih hati, tak nak ngantukngantuk lagi meyh, nanti dia marah aku lagi. dalam pukul 5, aku g sahur.lepas subuh, sekejap je dia hilang dari pandangan. dah tu, aku terus gerak pergi kelas.

waktu zohor, aku nampak badar berlatih zanji. aku cari la dia. mane ni?
pandang kiri, pandang kanan. tak ada.

"tuu.." AnN tunjuk.

lhaa,, tido kat tepi tu rupenye. comel je dia tido. songkok da ilang ke mane tah.
tangan pegang kitab berzanji tu. lepas BADAR lain da habis berlatih,Izzad, Nabil dan Rafiqie nak kejut dia. Izzad nak baling songkok. Dah tu, Rafiqie g menatap wajah dia.
"eh, tido pon senyum,"

aku kat belakang dah nak mampus tahan gelak.
dia tersedar dari tidur. terus terduduk. baju da sakai. dye cube masukkan baju tu sebelum dia masuk dalam bilik BADAR and tak keluarkeluar. then, aku kluar dari surau.

buka puasa arini, dia pakai baju warna biru. masa cikgu bahar cakapcakap kat depan, dia mainmain. dia kembungkan mulut dia macam ikan emas kat kedai taman sana tu. comell ouh,, haha!

malam tu, aku borakborak dengan anis,aku cakap la pasal kertas kecik yang aku tampal tu. then, anis cakap macam ni..

"ohh.. patut la dia cam asek pandang jam. bila rehat, dia terus keluar. tak ajak kawan dia pun"

lepas tu, masa minggu exam tu, kan isnin dengan selasa dia tak turun, dia baca Quran kat kelas.
tak pe lah,, at least ade gak something yang dia buat untuk dekatkan diri dengan Pencipta.

yang cerita tak best pulak, ade budak perempuan amek kesempatan da di sebabkan itu, HE misunderstood! dia fikir budak perempuan tu yang tampal kertas kecik tu. amboi, amboi! aku yan penat jadi stalker, balik lewat sematamata nak tampal. aku usha orang sanesini biar orang tak nampak. kau senangsenang je dapat nama ek...? banyak songeh!

past week, kau tak dilayan oleh dia. kau suka mencari publisiti depan dia. tapi, dia annoyed dengan perangai kau! kau tak sedar ke?

tapi, lately,,
dia mula bagi perhatian dekat kau! =.=''

kenape?

sebab kau purapura!
bila rehat je kau akan jerit

"korang, jom solat DHUHA"

amboiamboi, suke aty kau je amek trademark aku. makan kaki kang, baru tau!
yang si dia ni pun satu, takkan semudah itu? dua dua makan kaki lak kang, eishh,, sabasaba, bulan ramadhan ni, tak elok gado gado.
__________________________________________________________________

arini ade majlis khatam quran. dia berzanji!
masa kat terminal 1, aku bagi dia surat and buku fadhilat 6 surah.
dia terima. kat surat tu aku cakapp, mohon di lupus kertas ini selepas membaca.so, aku tak payah risau sebab dia takkan tau sapa aku kan?

semoga buku tu bg dia manfaat. aku bagi dia surat tu pon lepas dapat persetujuan dari AnN ngan Cha'ie... dah tu, cha'ie passkan kat amar, amar bg kat dia. so, amar ta tau siapa aku. dia pun tak tau siapa aku.

dah tu, masingmasing ikut haluan masingmasing. dia ke johor, aku ke rumah kesayangan lah!
__________________________________________________________________

seminggu cuti, otak aku asek pike pasal dia je!
selamat tak?
apa dia buat kat rumah?
dengan siapa?
d mana?
ahhh! kacau la!

orang kata dia bedah raya ke 4.. aduhhhh! gila lah!

__________________________________________________________________

sengal lah! aku mimpi dia dah kawen.. perempuan tu bertudng labuh, baju muslimah n pakai kain. humm,, tak de rezeki lah nampaknya,

ahhh!! mimpi mainan tidur! peduli apa aku, selagi dia tak akad, aku suka dia!

lagipun, DHUHA > Dia Hanya Untuk Hidup Aku! < DHUHA

__________________________________________________________________

sedihnya, adik dia meninggal dunia. tapi aku tak tau cerita ni betul ke tak.

Hazmi yang cakap ngan aku..

kau tipu jea kan..? entahla, aku tak pasti status ayat hazmi ni, tah betul ke tidak..

dah tu, kat aspuri.. "eh,, dia tak jadi bedah"

HAMPEHHH! penat aku pike pasal dia. raya aku hambar sebab aku pike pasal dia.
jiwa aku kosong sebab takut kehilangan! ish! saba hatiku,, saba! dia nih! buat gimik toll!

dia belum balik asrama lagi, so, spy aku tak bule nak korek cerita sebenar.

__________________________________________________________________

hari ni pun dia masih belum balik, aku rasa macam aku da putus asa dengan dia lah. aku bukan ape, aku rasa tenang bila tak nampak dia. kalau dia ada, konfem aku akan cari dia, tunggu dia balek prep, tunggu dia pergi kelas. cari dia kat kantin. dah tu, kalau nampak dia, mesti aku renung pulak. ish, dosa, dosa! aku tak kesa kalau ilang dia di mata. tapi, aku takut gak kalau dia ilang dari bumi.


aku tenang dan selesa dengan kehidupan aku sekarang.

__________________________________________________________________

ok. aku dapat full report dari spy aku pasal dia.

aku describe mak dia as WANITA GAGAH PERKASA and dia sebagai ANAK LINDUNGAN KAABAH.

"aku tak dapat rehat pun cuti ni" ni ayat dia.

dia kata, masa ti dalam 4.25. dia kena hantar adik dia pergi bengkel UPSR. mak dia tinggal sorang kat rumah. dia balik rumah balik dalam 4.50, tengok mak dia dah jatuh dalam bilik air dengan darah bagai. mak dia gugur, then, dia angkat mak dia.
-then, xtau ape jd kat mak dia, yang pasti, mak dia pergi hospital lah,,-
ni pasal adik dia pulak. malam tu, adik dia nak keluar, dia cakap kat adik dia, baikbaik bawak motor. adik dia pandang dia , senyum n cium dahi dia. adik dia macam da dapat rasa.
adik dia eksiden moto ngan treler, orang kata muka adik dia hancur.

awww,,, semoga dia dan keluarga terus tabah! naknak lagi mak dia!
hilang 2 anak sekaligus, kesian..

prep malam, aku d ajak jadi badar, tapi, aku x rasa aku mampu, so, aku tolak.
dah tu, aku nampak usha dia time dia balek prep.

WHAT THE_____________!

aku ternampak dia dapat something dari sorang budak perempuan yg unknown!
arghhh! asal dia terima?
__________________________________________________________________

spy aku try mintak letter yang dia dapat dari unknown tu. tapi dia dapat baca letter lain pulak!

nak tau letter ape?

letter aku! sengal kau mamat! aku kan suruh kau buang! kenapa kau degil sangat?
susah ke? mah sini aku buangkan!

aku takut kalau orang yang kenal tulisan aku baca benda tu lah! aku takut orang tau.
aku tak nak orang cemuh aku.aku tak nak nama kau buruk, ye la,, kau kan ala2 EGYPTIAN sikit. kau di label budak baik ngekk! tak reti nak jaga nama baik sendiri ke? aku nak tolong dia. tapi kalau dia sendiri tak nak tolong diri dia macammane...?

and dia kata dia ade lagi 1 lettter kat rumah,, amboi, kipas-susa-mati betul.. ramai fan gak dia ni.. aku pike bnykbnyk kali.. aku nak tarik diri lah... mmg tak mudah,, tapi, tak mustahil! biarkan benda yang dah jadi. bukak buku baru, lembaran baru, idup baru. INSYAALLAHaku wat istikharah, kalau dia orangnya, aku akan baiki diri untuk jadi pinang d belah dua. law bukan,aku akan terus memohon yang terbaik. dan menjadi yang terbaik.

__________________________________________________________________

*ade lagi lah
MirAcLes dO HaPpEn!

1 MirAcLes WilL HaPpeN !:

cik tyra pinky ♡ said...

pergh . cerita cinta kott xD sapa la mamt tu kan xD

Post a Comment