MirAcLe WoRdS

11 March 2012

Budak Kampung ! part 7

" kan orang tua-tua ada cakap.. marah tu tandanya sayang .... "

errrr... sekali lagi aku terdiam. tak mampu nak membalas macam tadi ... warghhh !
__________________________________________________________________

Razif . mana kau ? aku dah terhilang kan tiket yang kau suruh aku simpan kan tu .
maaf . maaf . maaf . tapi, aku sendiri pelik kenapa kau beli tiket tu sedangkan kau director cerita ni ? takkan kena beli kot .

" err, iman ? kenapa muram aje ni ?"

" eh, hasif . tak de pape lahh.. gemuruh aje kot. iman 1st time masuk pertandingan macam ni . "

" Hasif , pergi cari Faiz kejap . dia tak sampai2 sampai dari tadi . "

hah ? gila lah Faiz ni .. takkan tak sampai2 kot . 10 minit aje lagi pertandingan mula. U kita pulak giliran kedua . humm,, faiz faiz.. hidup kau ni memang nak menyusahkan orang lain aje lahh !

" err,, razif ! sini kejap .... "

alamakk.. nak cakap ke tak ekk ? kalau kena marah memang mampus lah aku !

"yes ? ade apa imann ? "

" pasal tiket tu.... "

"kenapa ?"

""it's gone ! "

"hah ? how come ?"

"tak tauu . pagi tadi baru perasan . i'm sorry ,"

" tak pe lahh. so, cool down okayy , n prepare for the theater . "

what da ..... takkan tak marah kutt ? harga tiket dah la mahall. bole buat rilek pulakk. tak paham betul la mamat ni .

"tak marah ke ?"

"tak "

"tapi, saya marah kalau tak menang teater . "

gulp ! gulp ! gulp ! jadah betul la mamat ni. mintak kaki. nasib baik lah aku dah pakai costume. kalau tidakk.. tumit bertemu dahi ni jugakk !

" faiz eksidenn ! "

"hah ?"

"yup, baru aje mama dia call . dia baru masuk hospital sekarang. then,, "

" Razif , , "

dia menoleh memandang aku. err,, biar betul . mata dia merah kutt.. takkan lah nak nangis .

" bagi aku 5 minit . "

dia terus pergi tandas . aku nampak tangan dia bawak kat muka . kesat airmata lah kott ?

" dah dah . biarkan dia . yang lain pergi siapkan diri . err,, iman . kalau tukar actor lain, iman boleh takk ? "

pheww~ itu yang aku tunggu selama ni . tak nak aku terpaksa fall in love dengan doctor-to-be tu . geli geleman. simpang malaikat lah derrr...

" aku ganti Faiz ... "

dan semua mata terbukak luas .

__________________________________________________________________

" aku dah lama perhatikan kau "

"hah ?"

eh, skrip mana dia baca ni ? ni yang aku blurr ni..

" dari pertama kali aku nampak kau. hati aku terus terpaut . aku nak memperisterikan kau "

" dan pada hari pertama itu , kau kutuk aku depan orang ramai . kau kata budak kampung takde klas kann ? "

" aku , emmm. . . "

eh, apa rapatrapat ni ? mana ada dalam skrip aksi2 kurang asemm macam ni ..

" kenapa menjauh ? budak kampung tak mandi ke ? "

aku menjegil kan mata . sumpahh ! ni tak ada dalam skrip . apa yang dia cuba buat ni ? apa yang dia nak ni ? apa ni ? arghhh !

" okay , aku tak tahu kau nak apa . tapi, kau dah melampaui batas . "

"batas apa pulak ni ? tak de ubi punn . "

seisi dewan tergelak. aku rasa bodoh sangat time ni. terpaksa buat skrip sendiri pulak tu . memang cari nahas kau ni !

" tolonglah percaya . aku dah fall in love dengan kau . "

" sebelum kau fall in love dengan aku , kau kena fall in love dengan ayah aku dulu . "

" ayah kau GAY ? "

grrrr ~ mintak penyepak betul la mamat ni !
MirAcLes dO HaPpEn!

4 MirAcLes WilL HaPpeN !:

Love said...

"HAAH.AYAH AKU GAY.NAPE?TAKUT?"
sumpah lawak.best :)

azalina said...

ahaha, otai gak teater macam gini..
;D

Jay_Izzaty said...

sumpaa otak aku dah kering nehh.. tak tau nak sambung apa .. hahahh !

azalina said...

tak pe2 , take tyme buad cerpen kau ni ..

Post a Comment