MirAcLe WoRdS

30 May 2012

minta maaf .

baiklah , post kali ni mungkin agak berbeza sedikit sebab ...
entah lah . mungking sebab aku yang berego tinggi ni cuba membuat post tentang ' MAAF '
. satu perkataan yang cukupcukup payah nak keluar dari mulut aku ni . maklum laa , ego tinggi sangat . 16 tingkat .. fuhhh , gayat !

ok lah , . untuk kau yang berkenaan ,

aku tau aku banyak salah dengan kau .
selama ni aku buat tak layan kau sebab aku nak kau belaja dari kesilapan kau .
kau tau kan masa form 1 dulu pun kita pernah gaduh , dan pasti kau ingat macam mana kita boleh berbaikbaik . masa tu , aku sangat percaya yang kau akan berubah dan kau akan faham situasi orang lain . aku cuba terima kau dan aku nak kau tahu yang setiap orang ada teman masing masing . setiap orang mesti pandai sesuaikan diri dengan keadaan . kau kena pandai fit kan diri kau dalam masyarakat . bukan masyarakat fitkan diri dorang dalam kau .

then , masa form 4 tu .. kau buat hal lagi kann ? kau ulang balik kesilapan kau masa form 1 dulu . kau tahu tak masa tu aku baru aje mencekik kek birthday aku yang lewat sebulan .
kau tau tak yang aku still penat sebab 2 hour dalam bas ? kau tau tak aku dah cakap elok2 ngan kau tapi , apa kau balas .... ?

" yela yela . aku ni sape je bagi kau kannnnnn ? kau layan lah budak 2 orang tu "

weh , aku nak kau tau yang .. aku layan dorang tu sebab dorang paham aku . dan aku pun paham dorang . walopon kami mungkin tak paham 100% antara 1 sama lain . tapi , at least , kami boleh solve problem antara kami . aku nak kau terima kami seadanya . kau nampak aku rapat dengan dia . then , kau jauhkan diri kau . kau fikir lah elok elok .

jangan salahkan first day semata2 kau dah buat aku kecewa dengan sikap kau . everyone ade first day . ingat tu . kalau semua orang marah2 then mintak maaf gune ayat first day tuu .. hemm,, memang parah lah gamak nya .

now , setelah aku menjelas kan segala yang kelam bagi kau . aku nak MINTA MAAF kat kau .
aku dah lama maafkan kau , cuma aku tak bersedia nak terima kau lagi sebab hati aku dah berkecai disebabkan kau . bila aku bagi pelunag kedua . itu bermaksud peluang terakhir .
aku harap , lepas ni kau dapat KAWAN YANG JAUH LEBIH MEMAHAMI DARIPADA AKU .

nasihat aku :
kalau kau marah sepanjang baca post ni, aku mintak maaf . aku dah cuba yang terbaik untuk tidak buat kau marah . aku harap lepas ni kau jangan babitkan orang lain dalam hal ni . rasanya tak perlu lagi nak simpan number phone orang yang ada kaitan dengan aku lagi . harap maklum . !
MirAcLes dO HaPpEn!

4 MirAcLes WilL HaPpeN !:

azalina said...

pranggg! *bunyik ego pecah,,
ahaha,,
TAHNIAH , sebab kau MAMPU membuktikan kejayaan kau akhirnya! yeahhh,,

Jay_Izzaty said...

aku mintak maaf aje punn . tak ada yang salah kann ?

dayah181 said...

tahniah~ perubahan yag baik..

Jay_Izzaty said...

sekadar meminta maaf untuk menghapuskan dosa ~

Post a Comment