MirAcLe WoRdS

21 August 2012

R . A . Y . A !

hey hey hey ~!

kamu kamu dan kamu .
mesti dah rindukan belog ini kan kan kan ?

sorry lah da lama tak update . tak de story best yang perlu di update lah . maaf ye .
lagi pun . lately , dah jarang dapat balik rumah . maklum le , SPM candidates . ehehehe .

ok lah , tak mau cerita pasal SPM . sekarang ni tengah mood RAYA RAYA RAYA RAYA RAYA !!!
seronok kann ? *walaupun ramai yang kata raya tahun ni tak seronok .

today , 3rd syawal .
lepas maghrib tadi , siblings abah datang rumah . ade la family mak lang , family pak itam , family busu dengan family mak ngah .
hadui lahh , sumpah penuh rumah weyy . tapi , aku seronok lah kan sebab ramai yang datang .

sebelum aku hepi tu , aku tacink dulu sebab sepupu aku yang sorang tuu , dia kata nak datang , tapi , aku tak nampak pun batang hidung dia . aku pun bawak la hati yang luka ni ke dapur . tolong mak final touch kat mi sup tu .

lepas aku dah penatpenatkat dapur tu , aku dpt msg .

" air aku takde ke ?"

aku tengok kat depan .

ouh , ada rupanya mamat ni . baru nak serang dia .
lepas aku tolong mak kat dapur . terus aku carik mamat tuh . kang tacink lagik kang . tak reti aku nak memujuk beliau ~

aku nak amek kan air , dia taknak pulak . eh , menyirap seh mamat nih !
aku gigit kang , tercabut telinga . baru tau ! ahaha .
then , aku pun borak borak lah dengan dia . topik ?
haha , budak SPM kan ? pasal SPM aje lah .
cakap pasal trial SBP yang menyengalkan kepala hotak aku ni haa .
then , cakap2 pasal sekolah laa . sampai kak aini cakap ,

" hoi , raya lah . tak payah cerita pasal sekolah . "

aku pun jawab ,

" ni last year sekolah . kasi cerita habis habis . next year , tuke cerita lain pulak . "


lepas tu , merekamereka tu mengajak kami bersnapsanap pics . masingmasing nak hapdate kat fesbuk or pencicip . *twitter lah , sayang oiiii !

ade lah beberapa gambar tadi . kami sepupu sepapat . pic kat camera lah . malas nak upload .

at the end , time nak balik tu , aku snap pic ngan sepupu aku yang sorang tu .


* klik pada gambar untuk pembesaran yang lebih sihat , and saya tahu cousin saya hemsemm , please eh , no copycats . dosa !


' kau tengok aku cmnie , mana tahu lagi 10 tahun aku jadi imam masjid negara '

- aku akan ingat ayat tu, wan ! -





ahahahaha , lawak kan muka dia . seperti biasa lah , nama beliau , IWAN . my best cousin .
semalam time aku pegi rumah dia , habis aku kena brainwash pasal SPM .

" ada masa lagi untuk kau belaja "

" tula kau , time form 4 mainmain! "

" budak kelas aku semua bersaing nak be the best "

" ape yang kau ingat pasal sejarah ? "

banyak lagi dia cakap . tapi , aku dah tak ingat pulak .
papepun , thanks ah kat kau . kewujudan kau membuatkan aku teruja untuk fight SPM dengan kau .

aku tau kau hebaDD . tapi , akan aku buktikan yang aku boleh jadi pesaing kau yang hebadd jugak !

aku rasa , setakat ni lah yang aku nak cerita pasal raya aku . aku seronok dapat jumpe sedare mara aku . tapi , sorilah sedarasedara sekalian , aku tak pandai nak approach orang . and korang pun tak approach aku . so , kita masing2 macam tak kenal aje kan kan kan ?

hope , tahun depan , kite will be better kan ?

iwan , aku nak kalah kan kau dalam SPM jugakk !

kitorang baru habis nasyid nii

#sikit pun tak sentuh eh ? tolong sikit . jangan nak sebarkan fitnah pulak .


p/s : iwan , masa kau kejar kereta abang kau , sumpaa kau lawak gila ! macam penguin dah . haha .

then , ade mesej masuk .

Iwan : Tak hensem la tadi .


Aku : Bila masa pulak kau hensem ?


Iwan : aku tak pernah tak hensem .haha .gurau jela .

aku : haha. aku upload kat blog tau


Iwan : sukati kau lah .....


di sebabkan aku dah lama tak update belog . maka , aku pun update lah . ehehehehe .


THE END




__________________________________________________________________


MirAcLes dO HaPpEn!

2 MirAcLes WilL HaPpeN !:

azalina said...

wahahahaha! gelak golek2 aku bace post kau ni ,,

Jay_Izzaty said...

pahal kau haa ?

Post a Comment