MirAcLe WoRdS

30 November 2012

sekolah menengah sains rembau .

okey , dah 2 tahun dah pun .

semalam last day aku bergelar pelajar SEMESRA tuu .

well , the tough 2 years taught me a lot !

dan a lot of cries dalam 2 tahun ni membuat kan aku tak boleh nak menangis semalam .

so, pade sesiapa yg anggap aku takde perasan tu , maaf ye !

perasaan aku dah sampai awal . lagi advance daripada korang punya .

okey , tak ada benda pun nak aku cerita kan kat sini , just tengok la gamba graduation ngan gambar saat saat terakhir aku kata sanaa .

okey , ini nama nya prodivas of 5BANDURA . masing masing menggayakan baju batch .

yang ni pulak PRODIGY's 5 BANDURA . ade certain people yang hilang . ade hal tertentuu .

from left : Izami Ikram , Ainun Sallehudin , Jay Izzaty

kadang kadang aku rasa kesian kat photographer sebab dorang selalu tak ada dalam gambar . so , aku pun amek la gambar mereka . maaf ye , awak awak semua . tak nampak muka . hihihi . tapi , gaya awak awak dah cukuo hebadd daa . 

okey , tutup cerita pasal hari sabtu 24 November . sekarang ni aku nak bukak cerita pasal 27NOVEMBER . 
oh mai , last payperrr ! last payperr !

ini sebelum payperr 3. huhu . dia marah akuu . tengok muka diaaa !

okey , lepas paper 3 . aku terus cari henpon . ek eh , ade msg laaaaa . 


tu dia , kau tengok ! sape yang eksaited ? mak aku tau ! mak kau ada ? hahaha . 
comel la mak aku ni . 

erm , okay , tak nak cakap pasal exam lagik dah . now , time to think about graduation ! 

uuuu , aku jadi budak TKC . haha . tak lah . menumpang aje ni . aku pun bukannya naik bas ni , tapi , aku naik bas SDAR . bapak lah sejuk bhaii . pheww .

haa , yang ni masa dalam dewan . majlis belum start lagi time nii . lambat sangat nk start , ape lagikk . posing laaaa ~

                                             "time grad nite pun nk bunuh org gak"..

with my dorm mate . from left : AnisZ , Matun , Sarah , Jay , Didi .

hemsem kann ? oh pleasee , not mine !
Hazmi , one  of my besties . wow ! nice ring .
Helmi . kenapa kau pandang tempat lainnnn ?

okey , time to say goodbye , D'village .




esok nya , 28 November .

where are the people ? 

class .
noooo !


office ?
noooooooooooo !


field ?
noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo !

surau ?

video

noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!

okey , ni last breakfast kat kantin . humm . TT^TT

sebelum balik  . aku amek gambar kat sini .


shhhh , exam exam . haha . mana ada . dah habis exam dah pun . time ni dah ramai yag dah tinggalkan rembau pun . 

video

sebelum balik , aku ada buat kerja gila sikit . tapi , tak bole bagi tahu . private . hahahaha . ini antara aku , the one in green dengan the one in redblackyellow shirt . heee ~ teruja ! 

okey . itu sahaja . ramai yang sedih sebab tinggalkan rembau . jangan risau . perasaan tu tak lama pun . nanti nanti aku terhakis jugak ye . ape ape pun , life must go on . remember the past but don't forget your future . masa tak boleh diulang kembali . 

sekian , wassalam !


__________________________________________________________________________________

MirAcLes dO HaPpEn!

nama dia HELMI .

okey , bagaimana perlu saya mulakan ye ?

emm , begini . *awat skema sangat nii .

okey , camni cerita nya . masa first day aku masuk sekolah menengah sains rembau tu . masa aku mulamula masuk kelas 4 BANDURA pada pagi yang hening selepas subuh bersama aimi zahraa .

ade la sorang mamat ni melangkah masuk ke dalam kelas . masuk sorang sorang pulak tuu ; dengan gaya ala ala catwalk dia tuu .  tup tup , duk kat baris depan aku .
aku dah cuit siku aimi zahraa .

aku : err , nak buat apa ni ?
aimi : nak tegur tak ?

*krik krik krik krik *

alamakk , kerek pulak mamat ni kelua kan novel english . tebal pulak tuu . dengan sling beg dia lagik . pheww , tak menahan .

aimi : err , hai , nama aku aimi . yang ni pika . *ouh , masa ni aku belum dapat nama jay lagik .

helmi : ouh , aku helmi .... bla bla bla .

maka bermula lah episod kami bersahabat .

and , yeah , kami masih bersama di dalam BANDURA  untuk 2012 ni .

okay . sebenarnye . aku nak promote kan belog dia . bagi sesiapa yang cenderung ke arah fashion and business , sila lah menekan ke arah link ini >>> woot <<<


*well , tak touch pun ehh .

look at him , fashionable kan ? dia smart looking guy . okey , dia ni . gila gila . awesome , and a good friend of mine .
selalu je gosip gosip ngan dia . haha . but , more than that , kitorang ni enemy dalam studies . well , mangsa kelas tahanan addmath and math mode lah kate kann . and . rambut dia yg belah atas tuu , masa belum potong , mencecah 14.5 cm tauu ! panjang gilaaa ! ZAYN MALIK punyya pun sekadar 6 cm sahajaaaa . okey , abaikan repekan tu .

dia ada page kat fesbuk jugak woo . nak tengok ? ?

meh meh aku tunjukk kan >> tekan sini <<


haaa , berminat nak tahu prkembangan hidup dia ?

kalau berminat , apa lagii ? pergila lah like and follow dia ! buat apa tunggu kat belog aku ni ?

dah dah . syuhhh syuhhh , pergi main jauh jauh .

okeyy , itu sahajaa ~

to you , HELMI ,

i thought we'll never ever be a good friend since aku sendiri dah lama tak berborak dengan lelaki . but kau ubah impression tu . hewhew . thanks a lot !
thanks sebab lalui suka duka onak duri ranjau berliku dengan aku kat sekolah . kalau takde kau , tak tau la nak cerita pasal addmath kat sape . erm , itu ajelah kot .
thanks a lot yeaa ~

p/s: aku tolong promote belog dia . follow la beramairamai . 
MirAcLes dO HaPpEn!

13 November 2012

aku lupa .

ya ALLAH . pagi pagi lagi aku da jadi hamba yang tak bersyukur .
aku  lupa kepada PENCIPTA . aku lupa yang aku ada dia . tempat mengadu , tempat berserah /
kenapa aku lupa ? kenapa ?
lalai ke aku dalam ibadah kepada-NYA ?

tadi aku mesej dengan Iwan .

aku : Haha , exam ape cer ?

Iwan : Just let bygone be bygone , kalau dapat A tu oklah maksudnya .

Aku : Ouh , same goes here . aku takut gak ah . Uwaaa , doakan aku tau .

Iwan : Jangan takut lah ,

Aku : hmm , thanks 4 da advice . kau nga buad ape ni ?

Iwan : addmath ,hmm , 1 aku nk bgitahu kau ,ni ckgu aku ckp ,

Aku : Ckp apa ?

Iwan : KALAU KITA TAKUT DENGAN EXAM MAKSUDNYA KITA TAK PERCAYA DENGAN ALLAH , KALAU KITA TAK PERCAYA DENGAN ALLAH MAKSUDNYA KITA TAK BERIMAN , SO , ANGGAPLAH NI SEMUA REZEKI , KALAU DIIZINKAN DAPATLAH STRAIGHT A'S , KALAU TAK DIIZINKAN ITU YG TERBAIK UNTUK KITA , SESUNGGUHNYA ALLAH ITU MAHA MENGETAHUI APA YANG TERBAIK UNTUK HAMBA-NYA .

Aku : err . okey , terima kasih . aku lupa . Uwaaa , kembali tersedar !

Iwan : SEBAB TULAH AKU TAK MENGAHARAP SANGAT , AKU JUST STUDY HARD , JAWAB DGN BAIK ,KEPUTUSANNYA ALLAH TENTUKAN , KENA BELAJAR BERIMAN DENGAN QADA' DAN QADAR ALLAH .

Aku : okay . thanks sebab sedarkan aku .

Iwan : ok , sebab tulah aku tak berapa nk cerita pasal exam .

Aku : okey okey , tuka topik lain .

TENGOKLAH BETAPA LUPA NYA AKU KEPADA-NYA . KESIAN KAN ?
aku bukak cerita ni bukan untuk membuka pekung di dada . tapi , aku nak anda anda semua tersedar juga . kadang kadang , kita sibuk dengan dunia . kita lupa kat akhirat . kadang kadang , kita lebihkan akhirat . tapi , kita lupa kan dunia . ish ish ish . salah tu , kita kena seimbang kan dunia dan akhirat .

okay , aku nak mintak maaf kepada anda anda semua andai nya sepanjang aku kenal dengan korang , aku ada buat masalah ke , buat korang marah ke , dengki ke , ape ape aje lah . AKU MINTAK MAAF BANYAK BANYAK .

n , untuk kau iwan , kau dah berubah .
perubahan yang aku rasakan ke arah kebaikan .
kalau dulu , mesej asek nak carik pasal je , sekarang ni , kau motivate aku .
terima kasih daun keladi , esok lusa nasihat lagi . hehehehe .

selamat tinggal semua ! langkah kaki ini kembali bertapak di bumi Rembau . doakan kejayaan bersama .cemerlang SPM . tapi , ingat , ALLAH knows the best . jaga diri semuanyaaa ~

# ek eh , tinggal 5 kali je lagi nak kena pakai baju sekolah . dan tinggal 14 hari je la melangkah di bumi REMBAU ~
MirAcLes dO HaPpEn!

11 November 2012

a day before . . .

pheww , sedar tak sedar , dah 2 november punn .
tinggal hari Sabtu , then ahad . thennnn ? ISNIN !
yeayy ~ masuk dewan . hahahaha .

 here's the boys ! PRODIGY-IANS . also known as the PRODUDES . mereka sedang menunjukkan kemachoan masing2 denga manyusun meja untuk kami semuaa ! well , thanks dudes !

 here we go ! duduk kat tempat masing masing sambil menunggu kehadiran BONDA pengetua , PUAN HAJAH NORZILA BINTI HJ IDRIS . untuk sesi ucapan terakhir . pheww .

 bonda pun sampai , kami dapai jadual exam ni . hehehe . seronok ! kena tanda tangan . koyakkan page dia . then , hantar kat cikgu . lalalala .
this is me , PRODIGY were given that kind of pencil box . transparent punyaa ! untuk mengelakkan penipuan sepanjang exam berlangsung . dapat pensel 2 batang , pen biru 2 batang . pembaris panjang ngan pendek , pemadam n pengasah . haa , korang yang sekolah lain tuuu , dapat apa ? jeles tak dengan sekolah aku ni haa ? haha . kalau jeles cakap . tak baik selindung selindung . haha .

okay . itu sahaja . sekian , wassalam .
MirAcLes dO HaPpEn!

10 November 2012

kelas tahanan math mode .

assalammualaikum anda anda semua !
apa khabar nya ?
sehat kan ?
maklum la musim musim hujan ni , mesti ramai yang demam selsema kan ?
dah tau sakit tu , pergi lah makan ubat cik abang kakak adik pakcik makcik oiii !
tapi , kena ingat jugak , penyakit tu sembuh , bukan kerana ubat , tapi kerana ALLAH yang izin kan . takut jadi kufur hakikat pulak nanti kan ?

okey . sekarang . aku nak cerita pasal hidup aku , menjelang SPM .
ini cerita hari rabu , 31 oktober 2012 .
aku , helmi n mirul tergolong dalam golongan yang memerlukan bantuan dalam mathmode .

* ek eleh , mathmode pun tak boleh buat < suara suara jahat .

wey , come on lah . otak aku dengan otak kau tak sama lah !
kalau kau jeles sebab cikgu tak bagi perhatian kat kau , cakap aje lah . jeles !

haha . ignore that kinda people .

petang tu , kami bertiga pun terkedek kedek lah pergi ke bilik guru aras atas a.k.a bilik tahanan banduan mathmode tuu . haha .
cikgu bagi satu set soalan . setiap orang dapat set yang berbeza .
nak tahu kenapa .. ?

sebab cikgu cakap " bagus jugak saya bagi awak soalan lainlain . nanti tak boleh tiru . tapi , kalau awak nak tiru , silakan . "

uuuuumang aiiih !
baik punya strategi , cikgu !

lepas tu , cikgu cakap ,

" saya tak dapat nak tengok awak lamalama . saya kena balik , nak ambil ubat mak saya . "

dalam hati > hmm , okeyy cikgu . kami kan budak baikk . tak salah pun kalau cikgu tinggalkan kami .

hihihihihi . * gelak sambil tutup mulut .

dalam pukul 4 , cikgu pun balik . cikgu sempat pesan ,

" saya izinkan awak belajar kat sini sampai 4.30 . lepas tu kalau awak nak balik , balik lah "

walaweyyy , bilik aircond kutt . siapa yang tak mauu kan ?

" okey cikgu ! " kami menjawab ala ala pelajar cemerlang .

lepas cikgu pergi , maka keluarlah cameraaa ~ 


ini nama nya Helmi dengan Mirul . teman seperjuangan untuk MODERN MATHEMATICS & ADDITIONAL MATHEMATICS


ini pulak set soalan yang cikgu bagi . selain set soalan , cikgu pun ade bagi biskut moore . korang tau tak ni biskut ape ? biskut ni sedap . dalam siap ada coklat cair . harga dia maintain dari dulu sampai sekarang . RM 0.20 . tapi ,, saiz dia pula yang mengecut .



well , this is me . nak makan biskut tu dalam kelas . hehehehe . sorry , cikgu . peraturan yang ni tak dapat saya patuhi .. maaf ya !


after all , pada hari khamis yang lalu , bersamaan 8 November 2012 . 
perjalanan aku terhadap MODERN MATHEMATICS berada di puncak nya . alhamdulillah , aku rasa aku dah buat sehabis baik . sebelum masuk dewan . cikgu peluk aku ! 
ouh , terharu nya ! keluar dewan pulak cikgu tanya ,

" boleh jawab ? "

aku pun dengan yakin jawab aku boleh . aku nampak cikgu tersenyum senang .

humm , lepas ni dah takde lagik cikgu nak peluk n care pasal aku lagik dah . pheww ~ TT^TT .

tak pe lah kan PRODIGY , lepas ni turn EXTROVERT pulak . 

okay lah , aku rasa cukup sampai kat sini aje coretan kali ni . aku pun ada banyak kerja nak kena buat . anyway , thanks for reading !
kalau ade yang touching ke dengan cerita aku ni , pergilah amek tisu . tak dapek den nak nolong haa . * haduihh laa , da pandai cakap nogori den haa * haha . 

aku masih berbaki 5 paper , PAI , ADDITIONAL MATHEMATICS , PHYSICS , CHEMISTRY AND BIOLOGY . please pray for me .

9A's SPM

MirAcLes dO HaPpEn!