MirAcLe WoRdS

04 January 2013

cerita dah basi .

okey . aku tahu ni cerita tahun lepas . tapi aku nak cerita jugak .

benda ni pasal reunion aku dengan member sekolah rendah . R I N D U amat . dah lama dah bincang nak buat .

masa mula mula tu , ramai jugak lah nak datang . then , bila dah tiba 26 DISEMBER . 5 orang je yang datang . sedih gilaaaaa !

ada lah beberapa je yang datang .

okey , pada mula nya , aku nak naik bas dengan Nanie . Gerak dalam pukul 10 . tapi , rancangan berubah last minute . Mummy nak hantar . so , jimat sikit duit kuu ~ . hahah ~

aku sampai sana dalam pukul sepuluh pagi . *10 pagi . pergi Tesco jap . beli breakfast kat King's . lepastu gerak pergi Jucso Bandaraya . Azim dengan ajwad ada kat situ masa tuu . masa tu kat food court , duduk dekat dengan playground pulak tu . HAHA   ! tak sedar diri kann ?

lepas breakfast , kitorang gerak ke setiap floor . Nanie kata

" aku tak nak tengok wayang . kita reunion ni nak tahu pasal idop masing masing . so , kalau tengok wayang nanti tak dapat borak lama . "

aku pun rasa itu ada lah cadangan yang bernas . so, mereka mencadangkan untuk main dekat tingkat atas . alaaaa , main yang kena guna token token tuuuu . hihihihi . terasa comel bila masuk tempat ni and main main dengan gembiraanyaaaa . mula mula main "ice hockey" . aku lawan Ajwad . kalah kott . BHAHAHAHA ! tak teror rupenye aku ni . next , main basketball . alah , main shoot je . and guess what ? aku ngan Nanie beat Azim ngan Ajwad ! wuhaaaa ! Kitorang dapat 84 . dioarang dapat 48 . jauh kan ? jauh kan ? hahahaha !

lepas tu main racing kereta . aku kalah kottt . malu jea . hahahaha .


okey , ni gambar masa Azim dengan ajwad sedang syokk main game ape tahh . aku pun dah tak ingat .
 punya lah syokk main game sampai kitorang amek gambar pun diorang tak perasan  ape laaaa .

lepas main game . kitorang gerak lagi . jalan jalan kat tempat CD . tengok tengok and then g carik makan .. lapaaa ~
aku ngan Nania cop tempat . Azim dengan Ajawad carik makan . lepas tu , tukar syiff pulak . gila kau , banyak pilihan . tak tahu nak makan apaaaa . lama gila nak fikir . tengok harga lagik . aduii .
lama jugak lah aku ngan Nanie pilih makanan . dah dekat 20 minit kot baru balik kat meja .

Ajwad dengan Azim baru makan separuh ,

" korang tunggu kitorang ke ? " Nanie tanya .

" yelahhh , " Azim dengan Ajwad cakap .

" alalalalalalallalaaaaaah , sweet nye korang niiii " 

#silalah jeles sebab aku masih ada kawan yang gentlemen dan tahu nak hormat orang lain . hihihihihi~


lepas makan , aku sambung borak lagii . seronok bila ingat zaman muda muda dulu . hak hak hak .
segala jenis gosip keluar balik . yang dah lupa pun di ingat kan balikk .

then , aku baru sedaa , zaman sekolah aku dah tamat . TT^TT . huaaa ~

lepas ni dah tak main dah baju putih baju putih niii . main baju kaler kaler pulak . XD .

erm , lepas tu , naik tingkat atas balik . g masuk kedai komputer . carik CD kosong nak burn assignment adik aku . budak budak 3 eko ni pulak g test WINDOWS 8 wooo. ciiisss, sampai hati tinggalkan aku . tak pe tak pe .

lepas tu , baru gerak carik surau . kat surau kannn , huuuuu , sedihh !
keychain yang adik aku bagi terjatuh kat bawah kerusi . aku tak perasan . dah sampai Melaka Sentral baruaku perasan . keychain Padang Besarr tuuu .au rasa bersalah gilaa . kalau aku patah balik , takut tertinggal bas pulak nak balik rumah nanti . takpelahh , bukan rezeki aku kali ni . TT^TT

lepas solat , Iqram datang .
so , kitorang jadi 5 orang lah .
aku cakap aku nak balik naik bas . so , diorang hantar aku sampai sana . and , aku di layan macam budak 3 tahun kott .nak bali Sentral pun kena ada orang iring . masa ni , Azim dengan Iqram naik motor . Ajwad dengan Nanie teman aku naik jejantas panjaaaaaang tu .

masa on the way tuu , aku dengan Nanie gurau gurau lah dengan Ajwad .

" alamakk , abang Ajwad , nak nombor bolehh , ? " 

" ehhh . banyak lah kau ! "

" eh , salah . hai abang baju hitamm . nak kenal bolehhh ? "

 tetibe , "abang " yang ada anak panah merah  tu pusing belakang and pandang aku dengan Nanie . apee lagi ?
bantai gelak macam orang giiillaaaaaaa lahh !
BAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA !

sumpaa perasan nak mati je orang nak mengorat dia . tolong sikit yeaa . saya tak ada niat langsung nak mengorat "abang" . saya mengorat abang lain . HAHA !

and , macam biasalah , lelaki tu pandang depan macam tak ada apa apa yang berlaku . kan , Nanie ?
hahaaahhaahah !

#okey , cukup cerita sampai di sini . tak payah nak cerita panjang panjang lagi sebab lepas ni hanya cerita aku jumpa kawan Sharodz aku and aku naik bas yang banyak "abang bangla" dan "abang myanmarr" . seram ouhhh ! TT^TT .  dah lah tambang bas naik . dah jadi RM3 kot ! mahalll ~

p/s: kepada budak budak SKK'07 , lain kali , kalau dah pandai set tarikh , pandai lah datang . ini tidak , korang yang set . tapi korang yang tak datang . yang kerja, tinggal jauh or holiday , aku faham . ni yang tukang set tarikh yang tak datang . itu parah ! aku siap ketepikan hal hal lain nak jumpe korang . tapi , korang slumber je cakap " aku tak dapat datang " ~ seronok ke susahkan orang lain ? 0.o .
#mohon terasa .
MirAcLes dO HaPpEn!

2 MirAcLes WilL HaPpeN !:

azalina said...

bhahaha ! tetibe aku teringat ! sumpaa tengah gelak gegila ni ! haiyooo ~

Jay_Izzaty said...

aku rasa lah kann , area tu memang ramai orang perasan kutt .

Post a Comment