MirAcLe WoRdS

31 December 2010

minat aku? part 2

as Salam,,,, haaa.., ingat lagi tak kat post yang lama?

tak ingat??? Ya ALLAH,,, ade Alzheimer ke kau orang nih?

kalau tak ingat,,, klik sini meyh>>>> part 1 .... sudah ingat ka?

bagus2..

sekarang ni,, nak cerita pasal bab 2 pulak...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

minat aku seterusnya,,, terhadap bahan bacaan....

1.surat khabar
ni kalau tak ada... hush! jadi katak bawah tempurung la jawabnye~
dari kecik... aku didik supaya amek tau pasal isu2 semasa nih...
mak dengan abah aku memang dah biase bab2 membaca newspaper nih!
aku TERfollow pule perangai mereka..
tp,, xpe.. ni baik untuk kesihatan kan,,,?

2. buku cerita
teringat pule zaman jahiliyah dulu2... abah ade belikan aku novel TEBAL gilos!
tajuk>>> SAUDAGAR BESAR DARI KUALA LUMPUR.... pergh! mak aih!
aku baru darjah 3(kot),,, muke surat pule.. ade 300++... manalah larat aku nak baca...
last2... buku tu hilang... tak tau la aku letak kat mana.. tak ingat langsung... hehe~
sorry abah!

3. novel PTSone
haa,,, ni aku minat start drjh 6,,, banyak juga aku beli ade dalam 20+ kot...
tapi,, banyak sudah hilang!!! KEJAM SUNGGUH! ada orang pinjam,, tapi,, tak pulangkan
huuu,,, nasib2,,,

4.belog
ni kire hobi baru la,,, sejak cuti sekolah ni baru aku aktif ber-blog-ing..
lepastu,,, rajin pule nak mambace post orang,,, menarekk!
contohnya,,,
-...my soul,my life...
-Elia : Short & Sweet
-Prettylikelife
-Cik Mieyrarif
-: : : to. the freedom : : :

ni sekadar yang aku minat je la.. yang lain2,,, tak dapat nak disenaraikan,,
nanti post ni berjela2... MAAF!

membaca blog mereka bagaikan memahami hati mereka
(cett! ayat novel pon tak karat sampai tahap otak kau!)
ok.ok. abaikan, tapi,, cara dorg sampaikan cerita tu.. sangat2 menarekk!
sebab tu aku bace!

5. lawak kampus
pergh! yang nih,, macam nak mampus aku gelak!
memang terbaekk la!
credit for>>> Keith,, Zelo,, Stanley G,, *alamak! lupe yg lain laa*
aku minat gile2 si Froggy tu,,, ijau,, dan cumil bangett!
Vaness plak.. dengan slumber dye,,
Aditas,,, si Kosong,, Xena,, Ami,, Yumi,, Anthony,, guru besar,, ckgu noodle,,
ahhhh!!! sumer memang bez la!

6. muka buku (fesbuk la!)
yang ini,,, wajib dibuka setiap hari,,, kelaziman aku mengulang kaji ialah pada waktu malam
jam 10++ la,,,sebab,, nk belaja ni,, kena ade konsentrasi yang tinggi,, bukan?
jadi,, pd dinihari inilah aku mengulang kaji...
jika pada waktu siang,, pasti ade gangguan dari adik2 aku itu..
*ayt bajet nk mam....

7.komik
ni pun,, dari sekolah rendah,,
mule2,, berjinak2 dgn naruto,,, pastu,, STARZ,,,
pastu,,, Ujang,, Apo? g3...

skang nih,, sangkut lak dengan komik jepun,,
baru ade 7...

-1/3 romantika
-nakalnya setan cinta
-Hanya sekilas pandang
-Zaman gadis
-anti-chocolate
-hati yang kacau
-Dibawah pohon sakura

8. Majalah..
huh,, jangan tak percaya,, dulu,, aku baca bintang kecil.. kui3...
ade gak,, asuh,,, kawan.. mangga un ade.. aku dapat,, mak long kasik..
dlm uh,, ade dr SMS,,, tp,, mjlh uh da ilg.. heheh

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ni je la kot,,,

aku ni mmg minat mmbaca... siyes loh!
mslhnyer,, buku skola.. mls lak nk bace..
xpe la,, akn ku usahakn bidang itu!
*burning!*
*kire azam taon baru gak ni*

lg satu,, I HATE buku NILAM!!!!<<<<<<<

MirAcLes dO HaPpEn!

6 MirAcLes WilL HaPpeN !:

dayah181 said...

piqa; byk nau minat ko nieyh...pnat aq membacanye..haish~

azalina_azali said...

perghh,,,gilos arh kaw~
manyak gile hubi kaw...
kalah aku doe~
humm,,pape unn taun baru,,azam unn bary..oke??
tahniah ntok kaw!!

Pqa Zaty said...

hahahah,, rilek la wyh!
ni baru part 2... nk tggu part3 dan seterusnye...
sabaaaa

azalina_azali said...

wow!!ade part yg laen pulak??
oke...aku siap ntok membace nye~
haha

Pqa Zaty said...

ho,,, tq2~
nnt la.. aku mls sgt meyh!

azalina_azali said...

iyolah~
nnti story ntok taun baru lak..

Post a Comment