MirAcLe WoRdS

23 January 2011

SMSR

huuu.... as SALAM~ apa khabae sekalian alam?
moga sihat lah hendaknye,,,
klo x sihat tu,,, pndai2 la makan ubat,,,
kalau xde ubat tu,,, ubat gigi pun jdi la,,, ubat gak kan?
heheh~
-abaikan-

nothing much to say,,, just,,, i'm confused right now...
nk pindah ke x.. pindah ke x,,,
klo aku pindah,,, memang berbeza suasana kat sane ngan kat cni,,,
lets check the list!
|
|
|
|
|
|
|
|
V

1. kat cni, aku senior, kat sane, aku junior
- memnag la aku senior gak kat sane,, bukannyer aku kat cni form4, kat sane form 1,,,
x.... mksd aku.,, bile aku pindah sane... aku dikire sbg budak baru la kn...

2. kat cni, aku ade jawatan, kat sane, aku....???
-macam2 jawatan aku pegang kat cni,,, AJK ICT, Penolong ketua dorm, NAIB PENGERUSI RUMAH SUKAN,, Ahli Lembaga Koperasi, dan,, nama aku tercalon untuk jadi pengawas ICT!!
cett! aku memang berangan dari form 2 nk jadi pengawas ICT,, huuu~

3. kat cni, aku ade kawan, kat sane, aku...???
-adush! yang ni memang parah,,, aku xtau nnt aku cmner,,,
tp, bile aku pike2 balek,,, klo dulue time form 1,, aku sorg2 jek kat cni,,, aku ok,,,
aku leh bawak diri.. knape kat cne nnt aku nk down? knape aku xleh jd cm time aku form 1 dlue kn? ok! i will try to be a good friend!

4. kat cni, aku ade family yang leh lawat aku tiap2 minggu,, kat sane...???
-yela,, kat cni dekat jek skola ngan umah,, dlm 30 km,,, *dekat ke?
mak aku lak ghajin dtg,,, bwk mkn2,,, huuu~
nnt bile kat sane,,, xde sape nk datang,, aku bukannyer ade sdare area ctu,,
hu~~ xpe2...
bukan ke,, hijrah itu pengorbanan? hijrah itu perjuangan... hahah

5. kat cni, aku blek umah 2 kali sbulan, kat sane,...???
-al maklum lah,,, SBP kn balek sbulan skali,,, so,, nk xnk,,, mmg kene balek sbulan skali la...
mesti aku homesick gile2 nnt,,, tp,, xpe la,, aku pilih jalan ni,, moge aku cukup tabah nk laluinye,,

------------------------------------------------------------------------------------------------

6. kat cni, aku balek ade orang jemput, kat sane...???
- klo da dudok jauh2 tu,, pepaham jela,,, naek bas la,,, ape lagik kn?
xkn nk nyusahkan parents lak,,

7. kat cni, sumer pmpuan, kat sane...???
-aduh! mesti culture shock nyer r~ da 3 taon x berkecimpung dalam dunia skola cmpur nih,
tetibe je nk kne campur lak,, tp xpe,, try to be cool~

8. kat cni, aku ade adek dorm, kat sane...
- aku lah adek dorm! haha

9. kat cni, aku amek sctulen+ict-Bio,, kat sane...???
-aku memang x minat bio,,, aku memang dari kecik sgt x minat untuk menjadi doktor,,,
so,, awl taon aritu,, aku decide ntok tidak mengambil klas sc tulen,,, aku amek ict,,
bile aku tgk surat tawaran,,, SAINS TULEN! OMG! memang r,,, nk xnk,, pasni kne bli buku rujukan bio la jwb nyer,, hahah~

10. kat cni, aku ade taekwondo,, kat sane...???
-aku ope ade,, sbb aku nk abes kn black belt taon ni gak!... tp,, dengar cer,,, skola tu xde,,,
adehhh~~~ terkubur harapan aku,,, klo x dpe abeskn,,, nnt pas spm aku smbg blek kot,,,
tp, ape yg pasti,, aku nk gak BLACK BELT TUH!!!! no matter what,,, no matter how!

------------------------------------------------------------------------------------------------


tuntas nyer,,, aku langkah kaki ni,, xkn berpatah balik...
memang dari form 1 dulue,, aku nk pindah, so,,

This is real
This is me
I’m exactly where I’m supposed to be now
Gonna let light shine on me
Now I’ve found who I am
There’s no way to hold it in
No more hiding who I wanna be
This is me

biarla aku melangkah pergi,
aku x mintak air mata korg iring langkah aku,,
tp, aku mintak semangat dan doa korg,,,
biarkan aku corak hidup aku,

klo aku xkluar dr skola tu taon nie, aku stilll kluar taon depan,,
yang jadi bezanya, taon nie,, aku kluar sorang2,,, taon depan, kiter kluar ramai2,, same je la..
so,, chill k?



aku----------------------->>> SMSR (Sekolah Menengah Sains Rembau)
korg---------------------->>> SMSR (Sekolah Menengah Sharifah Rodziah)

same jer!~



p/s: lepasni,, kene blaja lagu negeri sembilan plak!
MirAcLes dO HaPpEn!

7 MirAcLes WilL HaPpeN !:

dayah181 said...

sedih sgt bile mendalami maksud disebalik ayat2 ko nieyh..msti aq akan sentiasa merindui ko..SGT..!!!!...APE UN..TAKE CARE EAH KAT SNE..

Pqa Zaty said...

ok... tq~

igt nih,,, Bukan mudah,, bernafas dlm jiwa hamba

Raji berkata said...

hohoh mne2 pun ok ;D
as long as kau lebih selesa blaja di mana ;D
gd luck btw kt tmpt baru ;D

Pqa Zaty said...

ohhh... tq,tq~ hopefully dpt sesuaikn diri~

si flower said...

pika,aku sngat suke list kaw yg ke-7..kaw 3 thn x cmpur,aku 9 taon ta cmpr ngan kaum adam nih..:p..

Pqa Zaty said...

haha.. nnt ko kamceng ngan aku lue tawuk!?
aku xde sape2 kat sane.. aku ade ko jer... so,, plz,,, jgn lupekn aku..
*aiseh jiwang plak!

azalina_azali said...

10 list yg BERBEZA gilaak!!!
soo????
hummm,,,pape un wish kaw gud luck kat sne~
amiiin....

Post a Comment