MirAcLe WoRdS

12 June 2011

mountain dew ku!

"what!?"

aku terus lari jauhjauh, jerkahan lelaki itu menyentap semangat aku nak beli air kat kaunter tu.
Kurang asam jawa betul! aku dha la haus tahap padang pasir!
kaunter lain da sesak dengan makhluk tuhan. Movie aku plak tggl 5 minit jea!

"cepat la!" jerit Aina di depan orang ramai, bertambah malu la aku! sumer da pandang aku.
"mane airnye..?"
huh! airr??
"tak sempat lha,, ni pun da kena marah dgn kau,,"
aku cube berselindung,,
"dha lha,, jom masok!" terus Aina menarik tanganku ke dalam panggung.
Tersengih abang panggung tu tengok gelagat kitorang yang kabut semacam jea nih,

USH! semangat aku tengok cerita Kung Fu Panda 2 nih, dapat pulak sejuk air-cond.
tersejat segala peluhpeluh aku jalan tadi, popcorn caramel ni pulak,, menambah keselesaan aku menonton. 92 minit menonton, aku happy jea, cerita tu,, walaupun agak kebudakbudakan, tapi aku suka. Comel gitu..

"AIKK! mane datang air tu?" soal Aina sebaik sahaja kami melangkah keluar dari panggung

YA ALLAH! dah separuh cawan aku sedut,, sedap betul mountain dew tuh!

"that's mine"

APE!? dia puya? how come aku boleh amek air dye plak..?
lagi satu,, mamat nih,, xreti cakap melayu ke.. HELLO,, ni MALAYSIA lah!
bukan LONDON nak speaking segala,, aku pun bule speaking,, SPM aku A+ ape..
xde plak nak blagak cm kao!

" nah!" spontan aku menghulurkan cawan itu kepada mamat tu.

"WHAT THE________" katanya dengan penuh jijik lalu terus campak cawan itu ke dalam tong sampah.

huh! bersivik gak mamat nih,, reti plak nak buang dalam tong sampah.

"Pehal ni Daniel..?" sapa satu lelaki. mamat english tu menoleh..

"xde pape,,"

"err.. thanks" aku berkatakata akhirnya!






*nk smbg ape ea...?*
MirAcLes dO HaPpEn!

3 MirAcLes WilL HaPpeN !:

azalina said...

haha ! cumil laa , ,
i L I K E (!)

Pqa Zaty said...

xtawnk smbg ape,, hehe

dayah181 said...

btol ckp aza..cumell!!

Post a Comment