MirAcLe WoRdS

17 September 2011

Cinta D.H.U.H.A

PERHATIANNN!!!
cerita ni adalah cerita dari seseorang yang amat saya kenali dan rapat.. saya sekadar menceritakan kembali kisah beliauw! semoga andaanda semua mengambil iktibar..

____________________________________________________________________

HAH!? rehat 20 minit? solat dhuha...?
aduhhh! kenapa tuka jadual cmnie pulak..? 1 period 40 minit...
pergh! berasap lah otak aku belaja 1 jam 20 minit...
tak pe,, ALLAH tau ape yg terbaik.. aku go on je..

____________________________________________________________________

"Nak ikut aku?" ish AnN nih,, terkejut aku..
oh,, dah rehat rupenye,, ok.ok. aku follow...

kitorang pun jalanjalan pegi surau sekolah kat seberang kantin.

'Usalli sunnatan dhuha rak'ataini lillahi taala'

ALLAHUAKBAR!

____________________________________________________________________

Begitulah rutin aku. Waktu rehat. pegi surau. buat solat sunat dhuha.

"tau tak solat dhuha ni untuk ape?" soal AnN suatu hari..

"yang aku tau.. solat DHUHA untuk rezeki" aku tau pun sebab ustazah aku pernah cakap yang Nik Nur Madihah tak ada duit untuk beli makanan time rehat. so, dia akan ke surau untuk solat. Cube tengok rezeki yang dia dapat.. tawaran universiti,, pergi umrah,, rumah banglo.. YA ALLAH,,, besar sungguh kurniaanMu,,

"tu satu,, lagi satu,, solat DHUHA ni adalah rezeki untuk tubuh. Kita selalu sibuk dengan aktivit sampai lupa sedekah untuk diri sendiri." Tulah yang Anis cakap kat aku.. Ya ALLAH, terima kasih sebab hantar aku ke sini di bumi orang ni, aku belajar berdikari. aku belajar hidup bercampur dengan orang pelbagai taraf. dan yang paling penting, aku dapat kawan macam Cha'ie ngan AnN nih,,

Keluar dari surau.... Aku nampak dia! dia kat kantin...
hummm.. dulu, masa rehat 30 minit, aku selalu nampak dia pergi surau lepas dia makan. tapi sekarang, rehat 20 minit, mungkin dia tak sempat pergi surau. tak pe lah,, solat sunat..

____________________________________________________________________

"Aku suka dia kot" aku bersuara kat Cha'ie..

"Budak EGYPTIAN tu? tolonglah! ape taste kau nie?"

"Entahlah. aku suka dia bukan sebab rupa. aku rasa suara dia lagi hensem."

''Suke hati kau lah"

____________________________________________________________________

"aku rasa dia ok lah." AnN. komen ka berbeza dengan Cha'ie. Mungkin sebab dulu kau sekolah agama. So, kau pun tau ape taste budak sekolah agama cam aku ni. Mamat EGYPTIAN tu, pendiam, tak pandang perempuan, suara dia boleh tahan sedap, ada gaya. AHHH,, orang kalau da jatuh angau. memang semua benda nampak perfect kan?

____________________________________________________________________

WHAT THE.....? jadual anjal? warghhhh! satu subjek 2 jam?

truly AWESOME! =.=''

Add-Math kena gabung kelas? dengan Da Vinci? OMG! sesak la jawabnyer~

haaaaa~ kan aku da kate, sesak.. lebih kurang 40 orang dalam kelas nih. meja kena share pulak!
Ok.ok sabar!

ALLAH~~~ macamane aku nk tumpukan perhatian ni...? dia duduk betulbetul straight dengan aku. kalau aku angkat kepala je, aku konfem nampak muka dia!
tak de orang halang pulak tu! AnA da sengihsengih kat aku. Cha'ie da angkatangkat kening.
Aku? cume tersenyum. Gugup sebenarnya.

"yang sebelah Aimi" ALAMAKKK! timetime ni cikgu tanya aku soalan..
aduh,, senak jantung aku macam nih!

ahhhhhh~ nasib baik aku dapat jawab.. Tak de lah aku malu depa dia!

"baiklah. saya nak awak buat latihan" akhirnya! aku dah hilang rasa gugup nak jawab soalan daripada cikgu. Maka aku pun mula lah mencari kertas and pen. tangan lincah menulis otak ligat berfikir jari sibuk menyelak helaian buku teks. nak mencari jawapa add math ingat senang ke?
kalau otak aku ni macam Rusyaidi ke, macam Haziq ke, macam Luqman ke,, tak pe la jugak, ini tidak, otak aku macam berukband masuk pedalaman.. low connection je dengan ape yang cikgu ajar. tu yang cam org busy je mencari jawapan.

"EH! dia pandang kau..."
AnN! kau ni,, aku kan tengah concentrate buat kerja... terus terhenti tangan aku. hummm, angkat kepala sikit.. ALAHHHH,, dia da tak pandang...

____________________________________________________________________

* to be continue


MirAcLes dO HaPpEn!

6 MirAcLes WilL HaPpeN !:

azalina said...

hmm,,sweet nye !
sweet ? *tah lhaa,,butt,,sumpaa aku rase sweet gile !

Pqa Zaty said...

ape je yg sweet? ta paham aku,, aku pulak yang kena bace balik, nak cari yg sweet!

azalina said...

alaa,,join jadik satu kelas,,dye pandang kaw,,kaw pndang dye ,,haha,,
duduk stret to da point nmpk dye ! haha,,comell !

Pqa Zaty said...

tu je ponn!
over gak kaw niehhh! jap jap.. aku ase nak abeskn story ni sblom aku balek sane,, wait ehh?

azalina said...

orait dear,,
roger akuh !

immame mengarut said...

fuyoo,cepatcepat sambung~~

Post a Comment