MirAcLe WoRdS

28 November 2011

kami 3 SERANGKAI (!)

wahwahwah. saya sangat cemburu dengan belog merekamereka yang menaip pasal teman baik mereka.

*aduhh! apehal baku sungguh ayat aku?

bahasa kampung!!>>>> ACTIVATED!

ape kau ingat kau sorang je ade kawan baik?

aku pun ade lah!

aku yang gelar kami ni 3 SERANGKAI.. mane tak nya,, sorang sekolah kat selangor, sorang kat melaka dan aku kat negeri sembilan!

nak di jadikan cerita. member aku yang first ni,

AZALINA ABDUL WAHID


nak usha pic? klik je kat nama dia. nanti terjojol la FB dia kat tab lain..
tak percaya? pergi la tekan, JIJIK! apa kau tunggu lagik?


ha,, dah percaya? kan aku dah kata nO wRonG WoRdS! kat sini, yang kau tak faham tu kenapa?

oh,ya! aku tulis dalam bahasa inggeris ye,, kau tak faham..

kan google dah buat google translate.. kau tak retireti lagi nak guna?

~~~~~~~~~ ok, aku nak cerita pasal member aku ni, tak de keje aku nak layan kau yang masih tak percaya katakata aku!

dia ni, budak negeri sembilan. duduk kat rantau. aku kenal dia masa form 1, satu kelas dengan dia. mulamula dia masuk tu, aku buat tak layan je. sampai satu masa tu,, aku dah GILA JEPUN, dia sorang je dok layan aku bahasa negara matahari terbit tu.
start tu kitorang mula rapat. berutus surat bagai. macamacam lah. lepastu, dia dah beberapa kali balik bermalam kat rumah aku. family aku pun dah anggap dia macam family aku. senang cerita, bila aku pijak kaki kat lantai rumah je, nenek atau mak aku tanya.

"azalina balik mana?"

ada sekali tu, aku kecik ati la jugak.. cakap pasal azalina jepp! tak tanya pasal aku pulak!
ni yang ta bule blah ni!

HAHA !
tapi merajuk kejap jaa~ tak guna merajuk lama2, dia kan besties aku! walau pun time form 4 ni kami berjauhan, tapi, teknologi mendekatkan kami..
bak kata pepatah tu,, ermm.. JAUH DI MATA DEKAT DI KAKI..?
eh,, eh,, macam something wrong je..

-dekat di HATI lah!- << ada orang jerit dati jauh..

oh, ya! JAUH DI MATA DEKAT DI HATI!
ha, kamikami sering berbalas mesej, kalau sama2 online.. kami walling. kalau rindu, kami calling,

dialah tempat saya merepek meraban sebab dia rajin layan kegilaan saya!
dia ada hubby maya, saya punn.. hehehe~

ok. cukuplah tu, kembang semangkuk pulak mangkuk ni karang!

next is,

NURHIDAYAH SA'ALI <<< aku eja nama kau dengan betul... kan?

sape nak usha,, klik name ehhh?

hah,, dia ni pulak,, ibarat kakak aku di sekolah. aku kenal dia time form 1 gak, dia duduk tepi pintu. dia masuk lambat sikit. masatu awal lagi, baru lepas solat subuh. aku masuk kelas. aku dah pening.. 'minah manelak ni? semalam tak ada punn'
so, dengan baik hati nya, aku pun bertanya..

aku: Budak baru ke?

dia pulak angguk2 je,, aish,, mulut ade emas ke hape? takpe2. budak baru tu.. kana take time..

seingat aku,, form 1 kamikami tak rapat sangat. cuma kawan sekelas je lah,, start form 2 baru rapat.. aku selalu lepak kelas dia. ganggu hidup dia.. aku gelar dia KAK LONG sebab dia lahir bulan 1, dan dia kak long untuk kelas HAFSAH.

dia ni,, memang layak pun di gelar kak long,, dia pendengar masalah yang baik! dia tempat aku menanges, dia tempat aku meluahkan rasa. tapi dengan dia,, aku tak buleh GILA sangat sebab dia perangai agak mature.. *bukan macam AZALINA, si GILA tu,,

dia selalu tegur aku kalau aku mengGILA,, haha !

dia ni,, pandai masak, aku ingat lagi dia masakkan sotong masak lemak cili api tahun lepas.. hush! mau terbakar perut aku! Gaviscon pun tak dapek nak nolong!
tapi, aku salute gila la sebab dia ni dah pandai masak!

aku ni,, tah bila lah kan?

masuk dapur pun malas.. * jangan bgtau bakal mak mentua aku tau!?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

masa raya haritu, aku ada pergi rumah azalina. nak pergi rumah dayah, dia tak kasik! *wuuuwuu~

menangis tak berlagu.. haha! tak ada lah! dayah pergi KL mase tu, tak bule nak buat apa2. merekamereka tu ada datang rumah aku gak!

ni nak cerita sedih. lepas aku blah dari sekolah tu, tinggal mereka berdua je.
aku fikir, kat sekolah baru, akan ada orang yang faham aku macam mereka ni faham aku. tapi HAMPEH! diorang faham aku tapi dengan cara lain. kadang2 aku boleh cucuk jarum dengan mereka di tempat baru, kadang2 tak.

ada sekali tu, azalina cakap dia gaduh dengan dayah. puas aku nasihat macam2.
naik basah ketiak aku fikirkan idea. last2, mereka ni berbaik. tapi, belum sempat seminggu, azalina pulak pindah sg pusu. tingggalah dayah kat sekolah tu,
bila contact2 balik.. rupa2nya, kami mengalami masalah yang sama.

SUKAR MENCARI KAWAN cm 3 SERANGKAI,,

conclusionnya, kawan memang ramai, cuma penerimaan berbeza. kita kena follow the flow yer,! kalau tak mampu follow the flow,, follow your flow la jawab nya, bawa diri sendiri.
ciba fikir apa yang tak kena. lepas tu, cuba fit dengan diorang. insya-ALLAH kita boleh!

*baiklahh, buat kawan baru aku... B.A.G.S.
kamukamu memang G.I.L.A!

thanks buat aku happy dan dengar masalah aku, post ni tak berniat nak sakitkan hati kamukamu. saya sekadarberkongsi rasa je.. harap kamukamu faham!

terima kasihh
MirAcLes dO HaPpEn!

6 MirAcLes WilL HaPpeN !:

azalina said...

haa ,, tengs dude ! terharu jap aku bace ,, walau pun cakap aku mangkuk ,, MANGKUK !! haha ,, hmm ,, anyway aku dah oke lah kat sekolah pusu tu ,, ade jugak yang sudi dengar masalah aku,,gila gila jugak ,, tapi tak same lah dengan kaw dan dayah,,tengs again kamuh ! :)

Jay_Izzaty said...

ngehngehngeh! saje je nak manjemanje ngan kaw!

azalina said...

cehh ,, haha ,,
eyhh ,, B.A.G.S ? means?

Jay_Izzaty said...

dulu,, Be A Great Stalker.. tapi,, dah ubah,, Be A Great Student~

azalina said...

haa ,, bagus ! baru nak bantah name first tu ,, haha ,,seb baek dah tuka :)

dayah181 said...

hahaha~ terharu dok..urmm,, spe jerk yg x kasik ko dtg umah aq?? kasik!!! cume x benarkn jerk..he3,, weyh, sesukeski je ko kate aza gila??!!??? sengal dok.. agy stu, aq jelez nengok kebahagiaan korg dua.. aq x unnn~ s0bs2...

Post a Comment