MirAcLe WoRdS

29 July 2011

Budak kampung! part 2

Aku merenung lelaki di depanku itu, wajahnya serius memandangku. atau lebih tepat lagi,, matanya merenung tajam ke arahku. Keningnya hampir bercantum... eh eh,, apesal plak mamat nih...? terkejut ke kena serang tibetibe..?

"Ade sebarang masalah ke dengan latihan teater kami...?" tegur satu suara dari arah depan... aku mengetap bibir!

Aduhai mulut! kenapa celupar,, Aduhai hati,, kenapa tak sabar,, aduhai emosi,, kenapa tak stabil...
aduhai jiwa,, kenapa gementar..?

"err,, tak,, tak de masalah... err,, saya salah sorang daripada penulis skrip teater nih.. saya ingat nak ubah skrip tu sikit."
AMboi,, sedap sungguh kau berkata2... memang kau ade kene mengena dengan teater ni ponn!

"penulis skrip..?" soal lelaki separuh abad itu,, keningnye bercantum,,
aduhh! aku dalam masalah nie,, aku mengalihkan pandangan ke arah mamat yang berada di sisiku..

"eh,, bukan prof.. dialah heroin untuk teater nih.. prof nampak tak cara dia berlakon tadi..? emosi yang cukup hebat! pengahayatan watak yang bagus!" mamat tu berbicara.

EH! mengong betul!

"OH,,, bagus! bagus! mane awak amik pelakon ni..? mati mati saya ingatkan dia maen terjah je tadi. Hebat lakonan awak,, saya harap lepas ni awak rajin datang latihan memandangkan pertandingan semakin dekat.. tinggal 3 minggu je lagi.."

APE!? aku membuat muka terkejut.

"Baiklah,, latihan harini sampai di sini sahaja. Semua boleh balik"
Kata orang tua itu tanpa menghiraukan aku yang macam rusa masuk kampung,,

Mamat yang tadi kununnya back-up aku tu pon da sianp sarung bag ntok balek.

"Encik!" aku memanggilnya... dia berpaling...
Sambil tersenyum.. SINIS!
"tahniah ye dapat jdi heroin untuk teater ni..." katanya tanpa memandang wajahku.

"WHOA! WHOA! stop! teater ape nie..? knape saya bule terpilih pulak..?"

"tajuknya... 'Budak Kampung', ok lah.. aku kena blah.. esok kol 3 kat makmal bahasa.."

katanya sebelum berjalan pantas di sepanjang koridor itu..

"hey! saya Hasif... cik ni.. name ape..?"satu suara menegur aku dari belakang. Aku menoleh.

"errr.. name..? err... Imanina.. panggil Iman jea.."

"Iman,, humm sedap nama tuh..." Aku hanya tersengih..

"got to go..." kataku..

MirAcLes dO HaPpEn!

4 MirAcLes WilL HaPpeN !:

azalina said...

sambungan yang HEBADD !
good job ! btw,,best doe !

Pqa Zaty said...

haha! naek botak kpale aku berfikir!

azalina said...

heishh,,dasatt gile tuh ! haha,,cpt siapkan story kaw neh and aku nak buat buku ! oke tak ??

Pqa Zaty said...

sape je nak beli buku nie..? hape daa..?

Post a Comment