MirAcLe WoRdS

03 February 2011

aku?

yuhuu,, bagi sesape yang x bace post sebelum nih,,
sila tekan
-part 1
-part 2

"nak pegi......." kata2nya mati disitu.

"sini?" soalku.

dia hanya mengagguk dan tersenyum sedikit. dia sudah melangkah masuk ke ruangan itu sedangkan aku masih tercongok memandang signboard. Aroma keenakan makanan dari kedai itu
menusuk ke lubang hidung ku. Air liur ku hampir meleleh.. namun, segera aku cover.

"watpe lagik tu? cepat la masuk..." katanya kepadaku. Aku malu. lambat2 aku melangkah ke arahnya.

"abg nak makan jap. pasni kite balik skola same2 k?" ouh,, gentleman sungguh mamat ni!
MAkin aku jatuh hati. Mane taknye, lepas saje episod bilik sakit tu, aku tak penah menegur dan ditegur oleh dia. NAk2 lagi sebab dia tu senior aku. lagik la aku tak berani nak tegur. LAgipon, dia ni jenis yang pendiam. Jarang aku nampak die bercakap melainkan dengan Asyraf, kawan karibnya. Nak tgk dia cakap ngan budak perempuan? FUhhh~ lagik la susah...
eh,, jap2.. aku ni,, bukannya Asyraf, kawan dia tuh... yang dia petah sangat cakap ngan aku ni kenape?

p/s: men are complex

'KFC sedap weyh... nak makan zinger burger la,,," suara hatiku berkata~
aku seluk poket aku, should be RM50 in it. but,,,,
WHAT THE _________________!!!! duit tu hilang~
ok. aku tau, mesti guy yang tlg byr td tu gune duit aku.. CIS!!
kunun2 nak ngurat aku lah yer! Banyaklah kau punyer ngurat!
JAHANAM DUIT AKU KAU TIBAI!!!
oh zinger burger,, good bye,,,

"err,,owg cari tempat duduk tau,,," dengan langkah yang penuh hampa, aku meninggalkan si dia yang sedang beratur tu.

"eh2.. xyah cari la,, abg nak bwk dorm, adek xnk bli ke?"

"err,, x pe laa,, adek x lapa,,,"


GRUUUUUUUUUUUU~~~

aduh! berbunyi pulak perut nih. Aku nampak die tersengih. Aku pura2 tak tau.
dan aku terus blah dari situ, aku nampak muka dia merah, mesti die tengah tahan gelak.
Ya ALLAH,, malunya aku... ei, perut! asal kau berbunyik haa?
oh,, baru aku terigt,,, aku x isi pagi tadi.. maklumla,, bangun lewat,, semalam pun x sempat nak makan supper sebab tolong jaga koperasi.

"jom, balik!" katanya sambil menjinjit beg plastik berisi bucket ayam itu. Aromanya sekali lagi melunturkan keimananku..
aduh,,, enak sungguh~

Kami berjalan menuju ke perhentian bas. Tepat pada masanya~
bas yang kami tunggu baru tiba. cepat2 kami mendaki 3 ank tangga bas tu.

aku amek seat yang ke 3 dari depan. Dia duduk kat sebelah aku. opppsss....
maksud aku,, dekat seat yang seberang aku tuh. Lebih kurang 10 minit, bas kami mula bergerak meninggalkan perhentian bas itu. Jam sudah menunjukkan tepat kol 2.30 petang,nasib baik aku dah tunaikan solat tadi. So, xde la rase terbeban sangat.

Aku menoleh ke kiri, alahmak aii~
comelnye muka dia tidur,, tenang je. hehe,, niat jahat mule muncul,, nset aku,, aku tarik kluar.
n... klik! satu gambar sudah ditangkap. ahh,, cumillll!!!

MR. MACHO,, tu le yang aku namekan ntok pic tuh,, aku tersengih sorang2...
nasib baik la x ramai orang dalam bas ni. kalau tidak,, mesti ada yang fikir aku ni gile...
cepat2 aku simpan phone aku balik. kot2 la terpecah rahsia,, nahas weh!

lebih kurang 30 minit,, barula kami tiba di depan pagar sekolah. Aku nampak muka dia merah mase aku kejutkan dia. Dia malu kot~
hehe,, xpela,, aku suke!

"adik,,," suaranya agak serak. maklum le,, baru lepas melayari mimpi indah~
aku berpaling.

"nah! adik laparkn? makan lek lok tau..." katanya sambil menghulurkan beg plastik...
kemudian, dia terus berjalan ke aspura.

aku bukak beg plstik tu...
MirAcLes dO HaPpEn!

22 MirAcLes WilL HaPpeN !:

azalina_azali said...

sooooooo swettt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
humm,,tak tau nk ckp pe~
yg penting SWEEEEEEETTTTTTTTTT sgt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pqa Zaty said...

tapi,,, aku cop!!!

azalina_azali said...

sudaa laa~
hummm,,,SWEEEEEETTTT sgt laa......

Pqa Zaty said...

kaw nih,,, nnt kne diabetes baru tawu,,,

sweet,, sweet,, hape daa~

azalina_azali said...

SWEEEEEETTT sgt laa~~
SAYANG kaw lebeh~~

Pqa Zaty said...

iyolah!
excited lak aku nk smbg~

azalina_azali said...

aku lagi laa EXCITED nk bace~

Pqa Zaty said...

aku xnk wat citer ni pepanjang.. soo,,, aku decide nk wat lg 1-2 episod jek.. aku nk abeskn sblom blek asrama..

azalina_azali said...

oke~
btw,,balek asrama????
KISHAR ke??
haha..
aku unn nk abes ann bce sbelom kaw pergi SKOOLA BARU uhh....

Pqa Zaty said...

cett! jgn la ckp psl skola baru.. takot meyh!

azalina_azali said...

ye,,aku tau~
sori oke!!

Pqa Zaty said...

dimaapkan.. hopefully,, kat sane aku jumpe mamat cm story yg aku wat nih,, haha~

azalina_azali said...

wah!!!
daa berangan,,,,
carik untuk aku gak~

Pqa Zaty said...

cari la kat KISYAR~

azalina_azali said...

ta nk kt KISHAR,,,
baek carik kat KITUN or KISTUN...
kwang3

Pqa Zaty said...

blah r.. x hengen aku!

azalina_azali said...

haha,,,

FARAH HANI(HONEY:]) said...

sweetnye abang tu..<33
alahai mesti comel mcm baby mse dye tido....
WAH,aza da de impian kt KISTUN....

Pqa Zaty said...

huhu~ tggu smbungan keyh!

azalina memang~ da mule menggatal!!!1

dayah181 said...

sweet sgt weyh..mao gak de abg yg cm uh...

Pqa Zaty said...

huhu,,, mlgnyer,, ko xkn dpt abg~

dayah181 said...

hurmmm...
da takdir..
tp,leh cri abg yg len..~

Post a Comment