MirAcLe WoRdS

18 September 2011

Cinta D.H.U.H.A

part 1

____________________________________________________________________

aku nampak dia pergi DHUHA arini,, awal sikit dari aku. tapi aku keluar dari surau dulu sebab lepas rehat, waktu chemist.. dapat markah lak aii,,

ALHAMDULILLAH,,berkat DHUHA.. markah aku naek 10.. and no more FAIL!!

lepas prep petang.. aku nak g tampal

'semoga anta di bawah lembayung rahmat-NYA'

tapi dah nak kantoi dengan kawan dia. so, aku buatbuat pergi kelas Einstein.
kat dorm, aku dengar crite pasal dia.. dia bedah raya ke-4 weyyy! gila ahh!
aku nmpak dia masuk surau kol 6.31... sayu je aku pandang dia.. law bule,, aku tak nak kelip mata pun sebab aku takut dia hilang dari pandangan.
Mungkian ada yang lagi baik untuk aku, tapi, law bule, aku harap Lauhul Mahfuz da tetapkan yang dia lah orang yang akan membimbing aku ke syurga.
Walaupun dia tak pernah dan tak tau nak ambil kesaa pasal aku.. tapi, aku selalu tefikiir pasal dia. dia ada ciriciri yang aku nak. mungkin juga aku bukan yang terbaek untuk dia. Aku takut! jantung aku dupdapdupdap sekarang nih. Nak atau tak,, tinggal 2 minggu je ramadhan akan berakhir.. n entah kenapa.. masa Eiz tegur aku.. aku terus meleleh... muke n mate aku merah time tuh.. macamacam yang aku fikir..
kenapa aku tak setabah dia?
dia tu, even nak kena bedah.. dia still relax, siap bule maenmaen ngan budakbudak agy..
Ya ALLAH,, panjangkan umur dia!
ada muslimat yang layak menerima cinta dia... ada muslimat yang layak mendapat bimbingan dia ke syurgaMU..

p/s: dia bilal hari ini~

____________________________________________________________________

aikk! si EGYPTIAN ni tau! maenmaen ngan aku ehh,,,?
arini dia tak turun DHUHA pulakk! lantak kaw lhaa.. aku memang ha berazam kalau aku dha tampal 'semoga anta sentiasa dibawah lembayung rahmat-NYA', aku takkan ganggu idop kau lagi..

arini ade masakbubur lambuk.. aku tolong basuh beras je.. then, aku pergi solat zuhur.
lepas aku solat, baru aku nampak dia. Pakai baju cheetah yang aku nampak kat terminal aritu ngan seluar adidas. aku pandang dia!, kantoi wey!! dia peraan,, dah tu, aku buatbuat betulkan tudung.. secong... aku gelakgelak lepas amek gamba, dah uh, aku gelak overdose kot.. tu yang dia pandang. Lepas asar, aku pergi amek bubur tu.. dia ada.. kantoi lagi aku pandang dia.. aku amek bubur num 99.. aku pike nak amek 999 tapi,, xjd lak.. haha.. si Farhan suro aku passkan num 143 kat Nadhira. wow! giler sweet!

arini ade iftar jamai'e,, dia pakai baju putih ngan sampin biru.. aku pakai baju biru ngan sampin putih,, eh, eh,, silap.. ngan tudung biru... eh,, tengok! meraban sudaa,, baju biru tudung putihh!
haa.. ade jodoh tak?

arini ade sport check..
hampeh nye pengawas! penat aku kemas loker.. sukasuka aty je dia cakap..

" ni loker kosong ke?"
____________________________________________________________________

Qiamulail berjemaah... dia jadi imam solat tahajjud.. dia tak pergi sahur kat DM. aku just nampak dia makan kurma yang senior bagi.. ngan dia ade pegang botol air. ni betul betul ikut sunah nih..
Alhamdulillah,, tak salah aku pilih dia.

dalam 8.30,, ak g solat dhuha, nampak dia pakai baju melayu warna kuning, dia solat kat saf paling depan.. dah tu, dia blah dari surau dulue.
haha,, akip nk pergi kelas, aku tunggu dia tuka sandal japp.. dah tu, kitorang lalu kantin..
aku pon bercerita la dengan penuh smgt kat akip... aku tak pasan pon ade orang.. terlindung dek dinding lak.. tima nak langkah bendul tu, tetibe aku nampak muke someone, time tu aku nga senget badan 45 degree.. bile aku pandang depan je..
WHOA! aku nampak chest someone! and baju kuning tu memecahkan kabingungan aku untuk meneka siapakah gerangan yang hampir berlanggar ngan aku. Terus aku masuk gear reverse..
haha! dye pon tersentap kot.. jalan pon tunduk jea.. akip da sengihsengih pandang aku.

then, aku g kelas dia,, tampal "semoga anta" tu...
sedih bile tgk meja dia dah takde kertas kecik tu,, dia da buang kottt...

lpas terawikh, aku lepak surau.. nak hafal asSajadah. aku nampak dia mainmain depan kipas..
dia biarkan baju dia terbang2 pastu dia gelak pulakk cm budakbudak je prangai..

____________________________________________________________________

*tggu lagi keyh!

MirAcLes dO HaPpEn!

2 MirAcLes WilL HaPpeN !:

azalina said...

>>WHOA! aku nampak chest someone! and baju kuning tu memecahkan kabingungan aku untuk meneka siapakah gerangan yang hampir berlanggar ngan aku. Terus aku masuk gear reverse..
haha! dye pon tersentap kot.. jalan pon tunduk jea<<

haha,,aku suke part neh !

Jay_Izzaty said...

weyweywey,, sengal ahh kaw,, berangan lha tuu!

Post a Comment