MirAcLe WoRdS

26 December 2012

Le Tour de Langkawi , part 2

 okey , lepas di beri rehat selama 2 jam . journey kitorang diteruskan dengan berjalan jalan ke tempat meemproses gamat . alaaa , binatang warna hitam yang lembik lembik tuu . *
kat sini tempat dia proses gamat tu jadi minyak , sabun , bam , and berbagai bagai lagi produk kecantikan .

#fakta - produk kecantikan tidak mencantikkan tapi menambah seri . paham , anak anak ?

aku mencari cari gamat hidup kat sini . malang nya tak jumpa . so , aku just walk around the kedai sementara mak aku membeli belah . murah murah barang dia . minyak gamat 12 botol RM10 . ni je aku tau . yang lain aku tengok sebelah mata je . well , not interested . HAHA !


and , my Along told me that gamat ada kat UNDERWATER WORLD . wow ! so , excited !
here are some pictures of us ~

 okayy , free tongkat ali . sapa mauu ?

 my family without my father . maklum la . tertinggal kat Melaka . haha . tak lah . abah aku tak berapa nak suka pergi melancong ni .

lepas dah ber snap snap gamba ni . kitorang pun naik lah bas dan menyambung perjalanan ke UNDERWATER WORLD . tempat ni ala ala AQUARIA KLCC tu . akuarium besaa ada banyak ikan . and new thing , ada PENGUIN !

#fakta - aku pernah di panggil penguin . kenapa ? *look at the penguin * my sis told me that we have no differences .

okay , masuk je aku terus cari gamat . malang nye aku jumpe biawak dan spesies nye . tah apa apa lah nama dia . aku tak ingat . sori , gambar tak di upload kat sini sebab ...... M A LA S !

selepas berjalan untuk beberapa ketika . maka , terjumpa lah penguin !
tapi , penguin tu laju sangat . nak amek gambar pun tak sempat .


so , here we go ~
 hhehehe . with my mom and aunties .

and , aku still tak puas hati sebab aku tak jumpa gamat . cari punya cari ..

finally . yeayyyy !


i was so excitedd !!! ngeee ~

okey , actually we are late for about 10 minutes . orang lain dah naik bas pun . HAHA !
masa naik bas , terdengar bisikan bisikan halus . maklum lah , manusia . kenal orang lain daripada kenal diri sendiri . sebab tu banyak nampak kesalahan orang lain daripada kesalahan sendiri kan . okay , let it be . 

lepas tu , kitorang gerak kat PADANG MAT SIRAT . nak pergi tengok tempat beras terbakar . aku tak ingat sangat sejarah beras terbakar ni . ask your gandma pleasee ~

and then , tempat yang di nanti nanti kan . pergi KUALA KUAH .
cari kedai , ISMAIL GROUP . coklat murah murah woo . rambang mata nak pilih . air liur dah meleleh berbaldi baldi kot . *okey ini tipu . 

 

coklat ni memang aku tak pernah jumpa kat mana mana tempat selain kat Langkawi ni . aku S A N G A T suka yang warna merah tu . each petak tu ada perisa lain lain , last aku jumpa benda ni , 9 tahun yang lalu . itu pun masa beli kat sini jugak . then , dalam 9 tahun tu , aku tak pernah jumpa . 1 bar ni , RM8.50 . kalau beli 3 dia jadi RM25 . banyak lagik la coklat lain yang tak jumpa kat Melaka ada kat sini *dengan harga yang murah .

ANDES - kalau kat melaka dalam RM10++ , tapi kat sini RM6++
DROSTE PASTILLES - kat melaka RM9++ , tapi kat sini  RM5.50 

haaa , nampak tak perbezaan nye ? 

murah kan ?
tapi , aku nak tinggalkan soalan .

 - do we spend less or more during sale -

fikir fikir kan dan renung renung kan .

finall . pukul 9 lebeh malam , bas sampai and kami pun blah balik bilik , phewww ~ long journey . but i enjoyed it ! seronok !

#sorry tak banyak gambar . malas nak transfer . hiii ~


MirAcLes dO HaPpEn!

2 MirAcLes WilL HaPpeN !:

azalina said...

i tunggu coklat ! ngeeee ~

Jay_Izzaty said...

haha . tunggu la bila I mareyy ~

Post a Comment