MirAcLe WoRdS

04 February 2011

aku?

mls nk ckp agy,,,
-part 1
-part 2
-
part 3

-------------------------------------------------------------------------------------------------

"nah! adik laparkn? makan lek lok tau..." katanya sambil menghulurkan beg plastik...
kemudian, dia terus berjalan ke aspura.

aku bukak beg plstik tu...

ZINGER BURGER!!!!

waw! aku hepi~ sesampai je aku kat dorm,, aku terus campak plastik buku, beg ngan tudung atas katil. lengan baju outing tu aku sinsing sampai siku. aku duduk kat meja study aku tu, n bersedia ntok ngapp burger itu. Budak2 dorm aku ni,, mane tah dorg hilang,, sorg un xde..
g basoh baju kot. xpon,, study kat kelas,, or jumpe parents, ni kan hujung minggu, normallah tu~

ok! line clear,,, aku kluarkn nset,, amek pic lue,,, MR.MACHO KASIK... name pic tu, lepas bace bismilah,, baru aku baham. (ni kire tahap kebulur pelajar malaysia d mesir)

Malam tu, aku duduk kat katil aku... aku siap peluk cium buku rujukan tuh,, haha,, kemaruk sangat weyhh.. n tadi,, first time aku tengok die jadi imam!
suara dia sedap weyh.. ala2 Fakhrul UNIC tu...

tp, malam tu la malam last aku nampak dia,,, walopon agak sedih sebab x dapat tengok die secara real life, tapi, sedikit terubat la bile dpt tgk pic dye dlm nset,,,

"wehh,, amik letter nih," kata Aisyah, kakak dormku,
"sape bagi kak?" aku menggaru2 kepala. surat itu kuambil.
"ntah,," jawabnya ringkas, aku tak sampai hati nak tanya lagik sebab kak echa sudah duduk di tempat belajar. aku kembali duduk menghadap lokerku yang semak nih. Tinggal seminggu je lagi aku menetap kat sini, so, aku decide nak kemas barang2 nih,, esok mak aku nak dtg,, so,, bule la aku pass brg ni anta kat umah~

"da bace letter tu ke belum?" soal kak aini setelah melihat aku bersandar di katilnya,
aku tersengih. hampir2 aku hilang ingatan terhadap surat itu. Aku mencapai surat itu lalu lipatannya ku buka perlahan lahan..

dup, dap dup dap plak jantung aku nih... agak2nyer,, ape yang tertulis yer....???

OMAK KAU! meletup jantung aku mase base letter tuh..
terus aku campakkan letter tu kat lantai. biar betul! aku tak caye r ape yg tertulis dalam letter tu.

"hoi! pehal kau nih? ok ke x?" kak echa sendiri terkejut dengan reaksiku.
aku memaksakan bibirku mengukir senyuman.

"err.. xde pape lah,,,"aku berdalih,, aku ambik balik letter tu n aku lipat..
Aku capai wallet aku pulak. letter tu aku simpan lek lok blkg IC aku..
kalo pengawas jumpe nih,, memang mampus akuh!

"dik,, teman owg g bawah jap... buku owg tertinggal kat cendawan tu la..." kata2 kak echa hampir menggugurkan jantung aku. aku tersentap. ish2.. agaknyelah kan... kak echa nampak x tempat aku simpan letter tuh? xpelah,, kak echa bukan jenis busybody...

aku pun sarung la tudung n follow kak echa...

"tolong pegang fail ni jap" aku pun pegang la fail jernih tu..
eh2... ade gambar kat kulit fail nih,,, gatal pulak mate aku nk tengok gambar tuh..

HAH!!! gambar kak echa ngan dia... rapatnya duduk...
baju kurung dan baju melayu same warna pulak tuh,,,
tapi,, dia nampak kacak dengan baju tu. cukup cukup kacak!
aik! siap sambung nama lagikk...

AiSYAH + SYAHRiL = AiSYAHRiL

dorg ni ade pape ke?

aku melirik ke arah kak echa yang sedang berbual dengan kak eja. tiba2 hati aku jadi sakit.
kenapa agaknya ek!?

ni ke yang dipanggil jeles? or cemburu?
oh tidakkk! aku tak nak perasaan ni! aku kan masih bersekolah. tak layak ade perasaan nih..
oh tidak!!

ahh,, biarlah diorang tuh,, aku ni kan just admire kat dia je,, xleh nak harapkan yang lebih,
dia pun bukannya tahu aku admire dia. yang tahu aku admire dia,, juz Izzaty jep. Itupun sebab aku terconteng kat buku teks dia.

"jom,, balik dorm,," kak echa suda menarik tanganku.

"kak, ni BF ehh?" aku tunjuk gambar itu.

"err,,, knape?"

"sweet sgt,," jawabku dengan agak terpaksa,, aku nampak senyuman itu tidak lekang dari bibir.
Nampaknya, dia sedang berbahagia. terpaksalah aku mengundur diri...

eh2.. tapi kan,, knape dalam letter tu,,, dia cakap camtu? kenapa dia nak jumpa aku?
haa.. ni mesti nak pape...
oh,ya! masetu dia bagi aku zinger burger. pastu aku x ucapkan terima kasih.. maybe dia nak cakap pasal tu.. or mintak aku blanje dia balik kot.. or dia nak aku wish good luck spm sebab spm start isnin nih... ataupun,,, dia nak suro aku passkan barang untuk kak echa?
haahla,,, birthday kak echa.... 15 november...

HAH!? 15 november....? baru aku igt,, birthday kak echa same ngan dia...
padanlah sweet couple,,,
xpe la,,, bukan jodoh aku... *cett! pasan ouh~
MirAcLes dO HaPpEn!

8 MirAcLes WilL HaPpeN !:

dayah181 said...

asyraf..????!!!
cm nme aq punye jerk???
mne dpt ilham???

Pqa Zaty said...

aku terkenang asyraf hafizi la.. yg crite selembut beyu tuh.. igt?

dayah181 said...

selembut bayu??!!
yg mne satu??
hurmm,,...

azalina_azali said...

huii,,nak tau ape isik surat uh,,,,
babak suspen laa pulak

Pqa Zaty said...

ntah,, haha,, aku x terpike un,, huuu~

azalina_azali said...

hape daa~

Pqa Zaty said...

hehe,, tggu next episod yer,,,,

mia said...

mmg suspen arr..

Post a Comment